I dag gikk startskuddet Social Media Days, som arrangeres av Kampanje og Nils Petter Nordskars iQualify på Latter på Aker Brygge i Oslo.

Er du ikke der? Da kan du følge arrangementet på Twitter med hashtaggen #SMD2012.

I debattpanelet som åpnet dagen, satt sosiale medier-sjef Thomas Moen i Dist Creative, Companybook-gründer Harald Jellum og sjef i Google Norge, Jan Grønbech.

Etter at panelet hadde kommet til enighet om at det var for mye støy i sosiale medier, gikk samtalen over til et sosialt medium som ikke har hatt dette problemet ennå; Google+. Grønbech har fortsatt ståltro på Googles sosiale medier-prosjekt, og ikke minst det han mener er en av tjenestens største fordeler; video-chatten Google Hangouts.

- Jeg kan love at om ett år kommer alle som sitter i dette rommet til å bruke Google Hangouts jevnlig - om jeg så skal betale for det, sa Grønbech midtveis i debatten.

Han er lei av at Google+ omtales som en Facebook-konkurrent.

- Vi må slutte å tenke på Google+ som en konkurrent til Facebook. Jeg tror begge vil leve side om side. De fleste bruker Google og YouTube hver dag, og da er man per definisjon på Google+. Vår tanke er å legge et sosialt nettverk over nettet, som er med på å påvirke søkeresultatene i Google, sa han.

Han fikk delvis støtte fra Thomas Moen.

- Jeg er enig i at vi må slutte å se på dette som en Facebook-konkurrent. Google vet altfor mye om deg allerede, da er det greit å kunne bruke det til sin fordel på søk og lignende. Det er et spennende sted, og jeg ser at det er en annen type mennesker der enn på Twitter. Noe av det som deles er kjempebra, selv om det fortsatt er for mye kattevideoer, sa han.

Grønbech røpte også at han gjør sitt for å få kongehuset på Google+.

- Kommunikasjonssjefen på slottet spurte meg hvorfor i all verden Mette-Marit skulle være på Google+. Jo, sa jeg, for å snakke med Ingrid Alexandra!