Den andre dagen av Social Media Day, som arrangeres av Kampanje og iQualify, ble åpnet med en debatt. I panelet satt Helland, Facebook Norges Petter Høie og Kristine Dalene fra Metronet.

Temaet for debatten var «å ta tempen på sosiale medier».

Er du ikke der? Da kan du følge arrangementet på Twitter med hashtag #SMD2012.

- Livet mitt er en eneste stor sosial oppdagelse. Jeg våkner med Facebook. Man sover med kjæresten på den ene siden og Facebook på den andre, fortalte Dalene.

Debattleder Nils Petter Nordskar tok også opp den raske utviklingen vi ser i sosiale medier og utfordringene det fører med seg både for privatpersoner og bedrifter.

Helland påpekte at dette er verktøy man bør ha innsikt i.

- Bedrifter må ha en profesjonell innstilling til nye plattformer. Små bedrifter har for eksempel den fordelen at de kan omstille seg raskt, sa han.

- Samtidig er det på tide å roe ned hysteriet rundt alt det nye som kommer. Man må ikke vær til stede på absolutt alle plattformer. Det viktigste er godt innhold, la han også til senere i debatten.

Petter Høie fra Facebook kunne fortelle at Norge henger godt med når det gjelder sosiale medier.

- Vi er et lite og kompakt land som verdsetter innovasjon. Vi er i førersetet i Norden. Sverige har for eksempel en del topptunge bedrifter. Danmark er jo et kapittel for seg selv, sa han blant annet.

Debatten ble fulgt opp av såkalt «Social Case Camp» der Medialight startet med å presentere hvordan de aktivt brukte Facebook for å nå ut til Strømmen Storsenters kunder.

De kunne også meddele at de har blitt kjøpt opp av OMG.

«OMG har lenge fokusert på å tilby våre kunder smarte og målbare helhetsløsninger i digitale kanaler. Ved å få Ingvild, Fredrik og Siril på laget øker vi våre gjennomføringsevne og kan tilby både eksisterende og nye kunder fra begge selskaper unike løsninger på tvers av kanaler», sier leder i OMG, Jørgen Schibsted, i en pressemelding.