I januar i år tok leder av Høyres kvinneforum og nyvalgt medlem i Oslo bystyre, Julie M. Brodtkorb, fatt på sjefsstillingen i kommunikasjonsbyrået JKL. I portrettet i Kampanje magasin, som er på vei til abonnentene nå, forteller hun om sin visjon for byrået.

- Vi skal være det feminine byrået, sier Brodtkorb til Kampanje.

- I det legger jeg ikke at vi bare skal være kvinner. Men vi skal heller ikke være byrået som preges av et stort toppsjikt av kjente mannlige seniorer som utelukkende løper rundt og selger, mens uerfarne juniorer som kunden aldri møter er de som står for leveransene. Det er en ukultur i bransjen som mange kunder reagerer på i salgsprosessen. Vi skal være kjent for de gode leveransene, ikke de store ordene, og vi skal gjøre det selv og selge det selv.

I sin tid som markedssjef og kommunikasjonssjef fikk Julie nok av byråer som valgte å gyve løs på kommunikasjonsstrategien i første møte.

- Å være oss bevisst at vår kompetanse er kommunikasjon som fag, men at det er kunden som kan sitt produkt og sitt marked, er viktig. Lydhørhet er alltid en god egenskap. Den tror jeg de fleste konsulenter gjerne kunne ha mer av.

- Er det dette du mener med at JKL skal være feminint?

- Ja. Det maskuline forbindes fremdeles med å være frempå, bøllete og offensiv. Det feminine forbindes med å være pliktoppfyllende, levere og ikke bruke for store ord. Der skal vi være.

Les hele portrettet i Kampanje magasin nummer 01.

Ikke abonnent? Les mer om ordinært abonnement her .

Har du iPad? Bestill digitalt abonnement her!