7.-8. februar neste uke er det klar for Social Media Days, og med det også kåringen av landets beste Facebook-side, kjent som prisen Facebook page of the year 2012.

I fjor var det Netcom som stakk av med seieren. Kundekonsulent i digitale medier i NetCom, Ellen Bisgaard, tror det var satsingen på personlige og tette kontakten med kundene som gjorde at teleselskapet sikret seg den prisen for beste Facebook-side.

- Tittelen på siden vår er «Få mest mulig ut av NetCom». Vi hadde en tanke om å være til stede på Facebook og ikke bare være en kampanje, sier Bisgaard.

Morten Skjelbred, sjef for digitale medier i NetCom, sier det skal lønne seg å like NetCom på sosiale medier.

- Man skal kunne føle en grunn til å være fan av oss. Målet er at man skal få litt mer ut av abonnementet hos oss ved å like oss på Facebook, enn gjennom for eksempel bare nettsidene.

- Flere følger etter
Skjelbred tror tidlig satsing på Facebook var viktig for at NetCom skilte seg fra andre.

- NetCom kastet seg ut i Facebook og var flinke på å prøve å feile. Vi fikk prøvd ut hvordan kanalen kunne brukes, fikk ting til å skje og hadde en bra tone med kundene, sier Skjelbred.

Når årets Facebook page of the year skal deles ut, tror Skjelbred at man vil se flere sider som ligner på NetCom sin.

- Vi ser at konkurrentene kopierer formelen vår med navngitte og dedikerte personer som svarer kundene. Det har blitt vanligere å være mer personlig, og det har fungert.

- Hva er en god Facebook-side?

- En god Facebook-side for en bedrift er en side som har god kvalitet i servicen. Det er mer avgjørende enn antall fans. Vi har en regel som sier at vi skal legge ut maks 2-3 meldinger på Facebook-siden om dagen, og at meldingene skal være en jevn fordeling av kundeservice, tilbud, kundefordeler og tips og triks. Det er viktig å ikke legge ut for mye sånn at det blir oppfattet som spam, mener Skjelbred.

Vanskelig å nå fram
- Hvilke råd vil dere gi til bedrifter som er på Facebook?

- Man må ha en klar strategi og et mål med hva man vil. Det er lett å lage en side, men å følge den opp og vedlikeholde den er viktig. Man må sette av ressurser og ha et klart forankra samarbeid i hele organisasjonen for å lykkes, tror Skjelbred.

Han mener det er vanskeligere å nå fram enn før.

- Det har blitt en jungel på Facebook det er vanskelig å komme gjennom. Man må stikke seg ut i form av gode kampanjer og god hjelp.

Les mer om «Social Media Days»og «Social Media Awards»på Kampanje.com i dagene fremover. Her kan du lese mer om arrangementet.

Her finner du programmet til Social Media Days.