Gerhard Heiberg er i ferd med å sikre Den internasjonale olympiske komiteen (IOK) nye milliarder i inntekter fram mot 2020. 6,6 milliarder vil det tikke inn i løpet av en fireårsperiode. Den norske lederen for markedsavdelingen i IOK er nær en ny åtteårig avtale med hurtigmatkjeden McDonald's til en verdi av 200 millioner dollar (1,2 milliarder kroner), melder NTB.

Det er meningen at Heiberg, som også er styremedlem i Norges Idrettsforbund (NIF), skal møte representanter for McDonald's i Østerrike om en ukes tid for å sluttføre avtalen, som vil gjelde OL i Sotsji (2014), Rio de Janeiro (2016), Pyeongchang (2018) og lekene i 2020, som foreløpig ikke er avklart hvor skal gå.

- Jeg kan ikke si annet enn at alt ligger til rette for at avtalen med McDonald's kommer til å bli underskrevet i Innsbruck i forbindelse med Ungdoms-OL. Det ligger ingen hindringer i veien for det, sier Gerhard Heiberg til nyhetsbyrået Reuters.