I kveld har bransjeorganisasjonen Kreativt Forum arrangert bransjefest og prisutdeling i forbindelse med Stella - Prisen for effektiv kommunikasjon. Her premieres cases som kan dokumentere effektiv kommunikasjon og verdi skapt for annonsøren.

Og hovedvinneren er altså DNB og Try/Apt med caset: «DnB NOR - Bank fra A til Å». I juryens begrunnelse heter det:

«Dette caset gir alle som er involvert i markedsføring stor inspirasjon. Caset dokumenterer at kommunikasjonsløsninger kan endre en bedrifts forutsetninger for lønnsomhet, posisjoner og utvikling på kort tid.»

Det er første gangen Kreativt Forum arrangerer Stella på egen kjøl, etter at samarbeidet med Anfo om prisen, ble avsluttet i fjor.

- Kommunikasjonsbransjen skaper store verdier for sine oppdragsgivere, og med Stella ønsker vi å fokusere på dette, sier daglig leder Sol M Olving i Kreativt Forum.

- Vi har latt oss imponere av kloke strategier, kreative posisjoneringer, klare budskap, gode og tildels dristige løsninger, og kreativt bruk av medier. Ikke minst er det tydelig at der hvor byråer og oppdragsgiver har et tett og nært samarbeid, skapes resultater. Nok en gang ser vi hvilken kraft det er i ideer, sier Olving videre.

Av 21 innsendte cases ble 8 premiert. Fire cases ble premiert i kategorien for langsiktig merkevarebygging/Holdningskampanjer, og fire cases i kategorien for kommunikasjon som virkemiddel i mer kortsiktige aktiviteter.

Vinnere i kategori Langsiktig merkevarebygging/Holdningskampanjer:

  • Grand Prix og 4 stjerner gikk til DNB og Try/Apt for caset «Dnb Nor - Bank fra A til Å».
  • 3 stjerner til Mercedes-Benz Norge og Futatsu Industries for caset «Das Beste oder nichts».
  • 3 stjerner til Mills, Mindshare og Hei! Reklamebyrå for caset «Mills ovnsbakt leverpostei - Fra utfordrer til markedsleder - det tok ikke såååå lang tid».
  • 1 stjerne til Q-meieriene, MK, Mediaedge CIA Norway, Opinion og Anti for caset «Q Skyr - Hvordan den lille myggen fikk elefanten til å danse».

Vinnere i kategorien Kommunikasjon som virkemiddel i mer kortsiktige aktiviteter:

  • 3 stjerner til Ostecompagniet, McCann og MediaCom for caset «Snøfrisk - God alene, best imellom».
  • 2 stjerner til 1888 og Kitchen Reklamebyrå for caset «Den Raske Nummeropplysningen».
  • 2 stjerner til Get og Futatsu Industries for caset «Hvordan Get kom styrket ut av Superbredbåndskrigen med Telenor».
  • 2 stjerner til Stabburet, Try Reklamebyrå, OMD og LFH for caset «The Return of Big One».