I en rekke nye radiospotter får lytterne vite hvorfor og hvordan opplysningstjenesten 180.no sponser julens store tv-snakkis«Nissene over skog og hei», som hadde premiere i går kveld.

- Å lage denne radiospotten har kanskje vært vel så gøy for oss som det blir for lytterne. Man blir litt nørdete når man jobber med markedsføring, men for oss er det viktig å spille på det enkle, kreative, og uhøytidelige. Det å innarbeide ny lydlogo og nytt navn, «180.no: Lett å bruke - lett å huske», ved å fortelle om «Nissene over skog og hei», er jo så enkelt og genialt som det kan bli. Og ved å trekke en tv-plakat over i radio, får vi utnyttet sponsoratet maksimalt, sier Stian Gundersen styreleder i 180.no.

- Det er viktig for meg å trekke frem Truls Sandmæl i P4, og Petter Jahre i produksjonsbyrået Både Og, som har utviklet dette for oss, fortsetter Gundersen.

Sponsorsjef i TVNorge, Anne Sigurdsøn, synes stuntet et kreativt, og mener at dette illustrerer en spennende utvikling i markedsføringssammenheng.

- 180.no har vært kreative i måten de syr sponsoratet sammen med reklamebudskapet. Enkelte bedrifter opplever nok av og til at dem sponsorbudskapet forsvinner litt i mengden. Det blir i hvert fall ikke tilfellet i denne sammenhengen, sier Sigurdsøn.

Men også for kanalen gir samarbeidet en gevinst, mener hun.

- TVNorge får gratis programomtale, og 180.no for massiv eksponering samtidig som de knytter sponsoratet opp mot selskapets profil og verdier. Dette er en vinn, vinn situasjon for alle parter og en spennende måte å utvikle et markedssamarbeid på, sier Sigurdsøn.

180.no er én av fire hovedsponsorer til TVNorges julekalender, som gjenforener en rekke av de mest populære karakterene fra «Nissene på låven», som gikk for første gang i 2001. De tre andre sponsorene er Spaceworld, Dagbladet og One Call.