Nyhetene fortsetter å trille ut av radiohatten og denne gangen er det SBS Radio Norge som har kjøpt og overtatt en lokalradiokonsesjon i Bergen. SBS Radio-topp Bente Klemetsdal har inngått avtale med Svein Larsens investeringsselskap 21st Venture AS om overtakelse av Radio Metros lokalradiokonsesjon i Bergen og Medietilsynet har godkjent overtakelsen.

Ifølge SBS Radio skal radiokonsernet benytte denne konsesjonen til å styrke merkevaren Radio 1 Hits i Bergen.

- Nå får Radio 1 Hits en langt bedre dekning i Bergen og omegn. I tillegg får vi muligheten til å sende radio døgnet rundt. Ja, for Radio 1 Hits og SBS Radio er dette en stor dag, sier administrerende direktør Bente Klemetsdal i SBS Radio til Kampanje.

Radio-selskapet SBS Radio har i dag merkevarer som Radio Norge, Radio 1 Hits og The Voice.

Salgssamarbeid sprakk
Tidligere i dag ble det kjent at SBS Radio og Radio Metro brøt salgssamarbeidet knyttet opp mot det nasjonale annonseproduktet «Radio Norge+» og Radio Metro begrunnet bruddet med at kanalen ønsket å tone ned fokuset nasjonalt og heller konsentrere seg om radiolyttingen på Østlandet.

- Vi følger lytterne på Østlandet og har frekvenser oppover mot skistedene og badestedene. Det er også enklere å drive business når du kan sette deg i bilen å kjøre til kundene dine, sa salgsdirektøren i Radio Metro, Rune Remøy, til Kampanje tidligere i dag.

Dermed åpnet det seg en sjanse for SBS Radio som nå kjøper Radio Metros lokalradiokonsensjon i Bergen, en by SBS Radio har hatt godt grep om før de tapte flere storbykonsesjoner for noen år siden.

- Hva betaler dere 21st Venture og Radio Metro for denne konsesjonen?

- Det ønsker vi ikke å kommentere, sier kommunikasjonsdirektør i SBS Radio, Tommy Gaustad.

Øker i Bergen
For Radio 1 Hits betyr kjøpet at kanalen nå får sende radio døgnet rundt da konsesjonen som ble tildelt 21st Venture ved forrige konsesjonstildeling var av typen 24/7. Dette gjorde at deres kanal Radio Metro kunne sende døgnet rundt. SBS Radio fikk ikke en tilsvarende konsesjon den gangen, men måtte i stedet dele sendernett med flere andre lokalradioer i Bergen.

Nå er derimot Radio 1 Hits klar for en ny og lengre hverdag, med enda bedre dekning i Bergen. Med over 82.000 ukentlige lyttere i Bergen og en ny og bedre konsesjon mener toppsjef Bente Klementsdal at forutsetningene for å lykkes på Vestlandet blir og Bergen blir enda bedre.

- Selv med svakere distribusjon enn konkurrentene har Radio 1 Hits beholdt sin posisjon som den største lokalradioen og over 82.000 lyttere. Derfor håper vi denne konsesjonen skal gi oss ytterligere fremgang. Radio 1 Hits satser for fullt i både Bergen og Oslo. Vi er på offensiven i begge byer, sier Bente Klemetsdal.