Sponsoravtalen, som ble signert i går, innebærer at Norges verdensmester på 100 meter brystsvømming skal fronte Subaru Norge i markedsføringen av den nye SUV-modellen Subaru XV, som lanseres i Norge i januar neste år.

Les også:

Bruker kjendiser som bilselgere

- Alexander er ustoppelig, og passer utmerket til de kjerneverdier vi ønsker å formidle. Dessuten er han et stort idrettsnavn i Norge, mens kanskje enda større kjendis i Subarus hjemland Japan, sier informasjonsdirektør Stian Thrane i Subaru Norge.

En av Dale Oens argeste konkurrenter i bassenget er nemlig den dobbelte olympiske mesteren og nasjonalhelten Kosuke Kitajima.

- Subaru de siste årene hatt sponsorfokus på skiløpere og Skarvrennet. Vi er svært fornøyde med å få verdensmester Alexander Dale Oen på Subaru-laget. Alex er en flott vinnertype, og vi gleder oss til å støtte ham på veien mot OL-gull i London neste sommer, sier Thrane.

- Jeg simpelthen digger biler, og gleder meg til å kjøre Subaru i de kommende årene. Subaru er kjent for kvalitet og kjøreglede, og jeg synes det er ekstra artig å bli sponset av en av Japans og verdens store merkevarer. Jeg er veldig fornøyd med avtalen, sier Alexander Dale Oen.

Avtalen er prestasjonsbasert, og partene er enige om å ikke si noe om avtalens verdi.