I går kunne Kampanje fortelle at veksten i nordmenns bruk av levende bilder på mobilen er i sterk vekst. 600.000 nordmenn i alderen 15 til 69 år så på levende bilder på mobilen i tredje kvartal i år. Det stemmer godt overens med de nye tallene i TNS Gallups undersøkelse «Forbruker & Media» for tredje kvartal 2011 som blir offentlig i dag.

Les mer:

- Veksten på mobil-tv er enorm

Der kommer det frem at en fjerdedel av Norges befolkning, eller 1.039.000 personer, bruker mobilt innhold daglig. Ser en på trafikken på ukesbasis var det 1.328.000 personer eller 31,7 prosent som brukte minst en mobil innholdsleverandør i løpet av en uke.

- Bruken av mobilt medieinnhold fortsetter å stige og det ble også i årets tredje kvartal satt ny brukerrekord. Den økende bruken av smarttelefoner er med på å gjøre det lettere å lese «nyheter» på mobilen i en helt annen størrelsesorden enn tidligere løsninger. I tillegg er datatrafikken på telefonen gratis ved bruk av trådløst nett samt at lansering av stadig nye applikasjoner er med på å øke bruken av mobilt medieinnhold, sier forskningsleder for medier i TNS Gallup, Knut-Arne Futsæter, til Kampanje.

Blant mediehusene er det fortsatt VG Mobil som har den største trafikken med 482.000 daglige brukere. På de neste plassene er følger NRK Mobil inkludert Yr Mobil med 436.000 daglige brukere og Dagbladet Mobil med 272.000 brukere.

Men det er NRK/YR Mobil som har hatt den sterkeste veksten det siste året, fra 62.000 daglige brukere for ett år siden.

Halvparten av alle mobiltelefonene i internettbefolkningen over 15 år er smarttelefoner. 16 prosent har en Iphone og 11 prosent har en HTC som sin primærtelefon. Blant de med tilgang til internett har 41 prosent lastet ned applikasjoner til mobiltelefonen sin.