Denne høsten gikk en hotelldør i full størrelse tilhørende Scandics nyeste flaggskiphotell «Vulkan» på rundreise blant kreative byråmiljøer i Norge. Oppgaven som fuglte med døra var enkel nok: Gi design til døra, og få deres eget hotellrom og rent fysisk sett er nok Scandics dørturné den største DM-kampanjen som har sett dagens lys i Norge.

- Ti av landets ledende kreative miljøer ble invitert i prosjektet, hvor formålet først og fremst var å kommunisere at Scandics nyeste hotell tar mål av seg til å være en naturlig møteplass for den kommersielle, kreative industrien i Oslo, sier rådgiver Tine Birkeland i Concept Communication, som var ansvarlig for DM-kampanjen.

Ti byråer endte dermed opp med å få et hotellrom i byråets navn som belønning med en tilhørende egendesignet dør. De ti byråene var SMFB, Concept Communication, Snøhetta Design, Qvisten, Dist Creative, Qvisten Animasjon, Try, MK, Motion Blur, Uniform og McCann.

Her kan du se alle bildene av de ulike dørene!

McCann hadde laget en ganske så avansert dør med en egen app gjestene kunne laste ned. Deretter holdt man telefonen foran døra og fikk avspilt en film som viste hva som «egentlig» foregår bak døra på innsiden.

- Vi er et tverrfaglig miljø på huset og tenkte derfor tverrfaglig. Dermed involverte vi både produksjonsmiljøet og det interaktive miljøet i Mediafront og det kreative miljøet i McCann. Et flatt trykk ble for kjedelig. Med denne løsningen så appellerer vi virkelig i «kikker'n» i oss, sier kreativ leder i McCann, Tore Woll, til Kampanje.

- Som et integrert kommunikasjonshus løser vi helst oppgaver som tar for seg ulike medier og snakker til målgruppene innenfor rammene av den mediehverdag som eksisterer i 2011. Derfor har vi valgt å bruke «vår» dør som en inngangsport til en visuell opplevelse. Man peker telefonen sin mot døren, døren åpner seg, og man får se hva som skjer på innsiden av et hotellrom… Vi kan egentlig ikke si noe mer, annet enn ”løp opp til rom 512 og se hva som skjer bak lukkede dører, sier markedssjef i McCann, Tone Bøygard, til Kampanje.

I tillegg har Diesel fått sitt eget dobbeltrom å boltre seg på, og har således lansert landets første rene merkevarerom.