I en årrekke har amerikanskeide Clear Channel i Norge sittet på den attraktive reklameavtalen med som omfatter eiendommer Jernbaneverket og NSBs eiendomsselskap Rom Eiendom. I høst ble avtalen, som er en av Norges fem største utendørskontrakter, satt i spill av Rom Eiendom, tidligere NSB Eiendom.

Etter det Kampanje kjenner til er Clear Channel ute av anbudskonkurransen mens erkerivalen, franskeide JCDecaux Norge, går i sluttforhandlinger med Rom Eiendom. Trolig er det bare formaliteter som gjenstår før JCDecaux Norge haler i land en storkontrakt på bekostning av konkurrenten Clear Channel.

- Vi utlyste denne kontrakten på forsommeren og vi har ut fra kriterene vi stilte valgt å gå i sluttforhandlinger med JCDecaux Norge. Det er litt tidlig å kommentere detaljene i forhandlingene ettersom vi nå skal i sluttorhandlinger, men det er riktig at Clear Channel er ute av denne tjenestekonsesjonen, sier regiondirektør Knut Ø. Ruud Johansen i Rom Eiendom til Kampanje.

Ifølge Johansen er det en tiårsavtale som nå avsluttes med Clear Channel. Det amerikanske utendørsselskapet hadde lignende avtale med NSB også før denne tiårskontrakten ble undertegnet.

Når Kampanje spør administrerende direktør Øyvind Markussen i JCDecaux Norge om det er riktig at utendørsreklameselskapet har vunnet kampen om kontrakten, svarer han slik:

- Det er kanskje å ta det litt langt. Vi har ikke vunnet noe som helst, men vi er i eksklusive sluttforhandlinger med Rom Eiendom om å inngå en avtale innen utgangen av måneden, sier Markussen til Kampanje.

Reklameavtalen omfatter Rom Eiendoms eiendommer og Jernbaneverkets arealer på stasjoner (stort sett plattformer), deriblant et av Norges travleste trafikknutepunkt, Oslo sentralbanestasjon.

Rom Eiendom er et av landets største eiendomselskaper med totalt 2.200 eiendommer til en samlet verdi av rundt ni milliarder kroner. Eiendomsporteføljen er på 720.000 kvadratmeter. Utviklingsportefølje utgjør om lag 70 tomter med et utbyggingspotensial på mer enn to millioner kvadratmeter gulvareal. Rom Eiendom har 90 ansatte. Hovedkontoret er i Oslo sentrum og regionskontorer i Bergen, Kristiansand, Stavanger og Trondheim. Driftsinntektene for 2010 var på 792 millioner kroner.