Egmont Hjemmet Mortensen fortsetter sin satsing på brettutgaver ett år etter den første lanseringen, spesialutgaven Bonytt Bad.

Senere kom Bonytt Kjøkken og Mann med brettutgaver.

Nå har mediekonsernet en ny Ipad-utgave på plass i App Store. Målgruppen er damer, ja, damer med mage, for å være helt presis.

Hvert år er det rundt 60.000 gravide i Norge. Nå tilbys de råd og veiledning på iPad: Magasinet Foreldre & Barn slipper et spesialmagasin med lyd, 3D-bilder og video om graviditet og fødsel, eksklusivt for Ipad.

- I denne pilotutgaven - for vi regner oss fortsatt å være i en pilotfase - er det satset spesielt på spesiallaget video og bildegallerier som veileder brukerne, forteller prosjektleder for brettinnhold i Egmont HM, Sigmund Clementz, til Kampanje.

Foreldre & Barns Ipad-utgave er på over 140 sider og koster 49 kroner.

Clementz er spent på hvordan forsiden på Ipad-utgaven blir mottatt. Det er et såkalt videocover med en kvinne som skifter profil og deretter popper titler opp i tur og orden. Videoregissør er Karl Erik Brøndbo.

Redaktør Tjodunn E. Dyrnes håper iPad-utgivelsen både vil opplyse, inspirere og begeistre de som har barn i magen.

- Gravide er en veldig engasjert gruppe som er opptatt av det beste for barnet. Vi har laget et magasin med masse innhold – nesten som en bok – som forhåpentlig kan fungere både som inspirasjon og veiledning i tiden frem mot fødselen og den den første tiden etterpå, sier redaktøren.

En rekke norske eksperter bidrar gjennom intervjuer og artikler i det Egmont HM beskriver som et omfattende brettmagasin.

- Leserne skal kjenne seg igjen. Vi tar utgangspunkt i norsk virkelighet og følger for eksempel to forskjellige fødsler nært gjennom tekst og bilder. Selv om alle fødsler er unike, gir fødselsdokumentarene et godt innblikk i hva som skjer under fødsel – og kan være fin mental forberedelse for mange, sier Dyrnes.