Samtalene mellom Mecom og A-pressen har kommet et godt stykke og en avtale kan bli kunngjort innen de neste to– fire ukene, ifølge Financial Times. Mecom skal også ha fått konkurrerende bud på Edda Media fra flere andre aktører, skriver den britiske avisen

Ifølge Financial Times skal A-pressen ha lagt inn et bud på 1,6 milliarder kroner. Også Dagens Næringsliv meldte lørdag at A-pressen er i forhandlinger om kjøp av Edda Media.

- Jeg vil ikke kommentere denne typen spekulasjoner, sier konsernsjef Thor Gjermund Eriksen til DN.

Også konsernsjef Karl Gunnar Opdal i Edda Media er taus.

- Vi har hatt denne typen spekulasjoner regelmessig de siste to årene, sier Opdal til DN.

De siste årene har spekuasjonene om et salg av Edda Media florert. Da Kampanje i desember i fjor avslørte at A-pressen kunne være på vei ut av TV 2 til fordel for den svenske mediegiganten og Telenor-vennen Bonnier, og senere avdekket planene om en nordisk tv-gigant, ble et salg av Edda Media til A-pressen vurdert som en del av dette store puslespillet.

Selv om Edda Media er blitt betraktet som en av de heteste oppkjøpskandidatene i det norske mediemarkedet, avviste konsernsjef Karl Gunnar Opdal overfor Kampanje tidligere i år at mediekonsernet er i spill.

- Edda Media er ikke til salgs. Vi har en ambisjon om å være aktive i konsolideringen i det norske mediemarkedet, og det er en strategi som støttes av vår eier Mecom, sa Opdal til Kampanje i mars.

Edda Media omfatter 36 norske lokalaviser, deriblant Drammens Tidende og Haugesunds Avis. I fjor hadde selskapet en omsetning på 2,1 milliarder kroner og et driftsresultat på 129 millioner kroner.

Mecom ble grunnlagt av David Montgomery. Han forlot selskapet i januar da en gruppe aksjonærer gjorde opprør mot ham. Et mulig salg av Edda Media kan skje bare tre måneder etter at Tom Toumazis overtok som toppsjef i selskapet. Mecom har en gjeld på 302 millioner euro og aksjekursen har falt med 45 prosent de siste seks måneden, skriver Financial Times.