- Denne avtalen viser at norsk fotball er svært attraktiv. Vi er glade for å videreføre et godt samarbeid med TV 2. Vi er sikre på at vi har funnet en god balanse mellom betal-TV produktet og åpne kanaler. Verdien på avtalene i perioden 2013-2016 gjør at mer midler blir tilført hele fotballfamilien. For oss i Norges Fotballforbund er det viktig å bruke dette på aktivitet og utvikling, sier fotballpresident Yngve Hallén etter at det fredag ble klart at

Fredag formiddag ble kampen om de resterende to kampene fra Tippeligaen, magasinet, cupen, kvinnefotballen og Adeccoligaen avgjort. TV 2 sikrer de to siste kampene fra Tippeligaen, magasinet og Adeccoligaen og videreselger cup og kvinnefotball til NRK.

Totalt skal Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball ha fått inn 1,6 milliarder kroner totalt på avtalene med TV 2 og Canal+. Betal-tv-kanalen Canal+ kjøpte før sommeren de seks betal-tv-kampene til Tippeligaen.

Det er dermed ny rekord for fotballrettighetene ble solgt for henholdvis en milliard i 2005 og 1,2 milliarder i 2008. Den nye avtalen sikret norsk fotball 400 millioner kroner årlig, opp fra 300 millioner kroner inneværende år.

- Dette er en historisk god avtale for klubbene. Vi har fått bedre betalt enn noengang, produktet og samarbeidspartnerne vil få en bred og god eksponering, og vi har hørt på supporterne når det gjelder kampdager og tidspunkter, sier Niels Røine, aministrerende direktør i Norsk Toppfotball til Kampanje.

- Ble dette et oppgjør mellom TV 2 og TVNorge?

- Jeg vil ikke bekrefte hvem som var med i en sluttrunde men vi sto igjen med to fantastiske alternativer, sier Røine.

Kan bli mer
Samtidig så ligger det også ytterligere oppside for fotballen ved at landskampene ikke er solgt.

- Ja, det er snakk om mer enn 1,6 milliarder om en sammenligner det med eksisterende avtale. Uten landskamper så har vi i dag en økning på godt over 100 mill per år, sier Røine.

- Når skal disse kampene selges?

- Det blir enten oss eller UEFA som skal selge landskampene og det vil være snakk om betydelig beløp selv i denne sammenhengen, sier Røine.