I dag kom nyheten om at programdirektør i TV3 og Viasat4, Trygve Rønningen, slutter. Rønningen sier i en kort melding at beslutningen om å slutte henger sammen med TV3 svake prestasjoner i seermarkedet.

- Jeg er ikke fornøyd med hva vi har prestert den siste tiden, sier Rønningen.

Hos konkurrenten TVNorge, som det siste året har passert TV3 og Viasat4, i det norske tv-markedet, håper administrerende direktør i TVNorge, Harald Strømme, at norsk tv-bransje ikke mister Rønningen for godt.

- Trygve Rønningen er en god venn og en fagmann jeg har stor respekt for. Vi jobbet sammen i oppstarten av TV 2 og har hatt en svært god tone som konkurrenter - selv i rettssalen. Jeg håper virkelig han fortsetter i bransjen, sier Strømme til Kampanje.

- TV3 sliter
Strømme mener imidlertid at det er liten om at TV3 har det tøft for tiden. Flere av kanalens nysatsinger denne høsten har ikke svart til kanalens forventinger.

- Konkurransen i dette markedet er tøffere enn noensinne, og det er ingen tvil om at TV3 sliter. Når Trygve velger å gå av har jeg selvsagt respekt for hans valg, men i MTG-systemet tas beslutningene i like stor grad i London som i Oslo. Og vi må ikke glemme at Trygve også har hatt ansvaret for flere år med fremgang og vekst for TV3, sier Strømme.

Men suksessen i tv-markedet måles daglig og i dag kom nye skuffende seertall. Ingen av gårsdagens egenproduksjoner klarte å samle over 100.000 tv-seere. Nærmest kom «Fristet» med 95.000 seere og en andel på 7,1 prosent. I aldersgruppen 15 til 49 år var andelen på 10,7 prosent.

Les også: Blåmandag for TV3

- Tøffe tider
For TVNorges del ble tallene bedre. «71° nord» trakk nye seere og økte med 34.000 til 433.000 og 189.000 så reprisen av søndagens «Alt for Norge» i går. TVNorge ble dermed størst både på kanal og på gruppenivå i målgruppen 12 - 44. TVNorge leverer seerandeler på 18,9 prosent, mens kanalfamilien på gruppenivå (SBS) utgjør 24,7 prosent i samme målgruppe.

Seertallene alene på på «71° nord» var 100.000 seere flere enn TV3s fire egenproduksjoner til sammen.

- Jeg ser seertallene som et sterkt bevis på at vi er på rett spor. I går var TVNorge fire ganger så store som TV3, til tross for deres fire norske egenproduksjoner. Det er klart det er tøft for en programansvarlig å stå gjennom så tøffe tider. Men alle i denne bransjen vet at det over tid går både opp og ned. Jeg kan ikke annet enn å ønske Trygve lykke til, sier Strømme.