Fox Tv studios har kjøpt rettighetene til å lage en amerikansk versjon av TV 2-serien «Dag», som dermed blir den første norske tv-serien noensinne som selges til det amerikanske markedet. Fox Tv studios, som er en del av 20th Century Fox, står bak serier som «White Collar», «The Shield» og den amerikanske suksessversjonen av danske «Forbrytelsen», melder TV 2 i en pressemelding.

Emmy-vinner
Det er ingen lilleputter som skal ta hånd om den amerikanske versjonen av «Dag». Produsent blir Cary Brokaw, som tidligere har produsert filmer som Robert Altmans «The Player» og «Short Cuts», Gus Van Sants «Drugstore Cowboy» og Mike Nicols «Closer». I tillegg til tv-serier som Emmy-prisvinneren «Angels in America». Forfatter blir Stephen Godchaux som tidligere har skrevet seriene «Dead Like Me», «Spin City» og «Wild Card».

- Kvalitetsdrama
Det kreative teamet bak «Dag» var i høst i Los Angeles for å arbeide med tilpasning av serien til det amerikanske markedet.

Øystein Karlsen, ansvarlig for regi og manus i «Dag», sier at hovedtemaet i serien er nokså universelt, siden «folk kjører forholdene sine i grøfta hver eneste dag over hele verden».

- Vi er glade og stolte over at amerikanerne nå vil lage sin versjon av «Dag». Dette er nok et eksempel på at TV 2-serien virkelig er et kvalitetsdrama, sier kanaldirektør Nils Ketil Andresen i TV 2.