Både KrF-leder Knut Arild Hareide og kulturminister Anniken Huitfeldt vil gjerne at kveldens kamp mellom Danmark og Norge skulle gått på en åpen kanal med langt høyere distribusjon enn det Canal+ har i dag.

Huitfeldt har derfor sendt en liste som øremerker store sportsbegivenheter for fri-tv-kanaler som NRK, TV 2, TVNorge og TV3. Det tror ikke Canal+-sjef Steinar Brændeland er veien å gå.

- Når det gjelder Hareide og Huitfeldt forstår de nok at det er vanskelig å overstyre rettigheter solgt av det danske fotballforbundet til et norsk selskap. Derimot kan de sikkert vedta å regulere rettigheter solgt i Norge til et norsk selskap. Om forbrukeren kommer bedre ut av en slik regulering tviler både vi og Konkurransetilsynet på. Dette rører ved hele verdikjeden og taperne er idretten som vil mangle betydelig summer i sitt arbeide. Spørsmålet som da må stilles og besvares av de samme politikerne er hvem som dekker det økonomiske tapet som oppstår i idretten ved en slik regulering, sier Steinar Brændeland til Kampanje.