Dagens Clear Channel-sjef Toivo Møller Pettersen sier han ikke har brukt altfor mye tid på å fundere over regnskapstallene for fjoråret. Møller-Pettersen tok over som sjef i Clear Channel i fjor høst etter å ha ledet Clear Channel i Japan de siste par årene.

- Jeg fikk i praksis fire måneder med meg av fjoråret og det brukte jeg hovedsakelig til tre ting: Det var å legge ny strategi, lage budsjetter for 2011 også begynte vi restruktureringsprosessen. Den er vi godt i gang med nå og er ferdig med litt massive første fasen og er nå inne i en korrigeringsfase, sier Toivo Møller Pettersen til Kampanje.

- Begredelig
Tallene for fjoråret kaller Møller Pettersen for svake.

- Resultatet var begredelig og det er derfor vi har et så stort restruktureringsår. Det er det jeg ønsker å fokusere på i 2011 der vi ser at vi allerede går opp med i hvert fall 10 prosent i omsetning sammenlignet med 2010. Vi øker også driftsresultatet ganske mange ganger. Jeg har ikke tenkt så mye på 2010-resultatet ettersom jeg kom så sent inn på året, sier han.

Bakgrunnen for det «begredelige» resultatet var ifølge Toivo Møller Pettersen at utendørsselskapet ikke klarte å være med på den generelle markedsoppgangen.

- Clear Channel har historisk alltid gått opp sammen med markedet. I 2009 gikk alle ned, men vi klarte ikke oppgangen i 2010, sier han.

Én prosent vekst
Omsetningen i 2009 endte på 263,8 millioner kroner, mens omsetningen i 2010 økte med kun én prosent til 266,4 millioner kroner. Det i et marked som vokste med nesten 10 prosent.

Driftsresultatet bedret seg imidlertid fra 2,9 millioner kroner til 6,2 millioner kroner.

- Hva bør et selskap som Clear Channel leve på resultatsiden i Norge?

- Clear Channel bør levere et resultat som er mange mange ganger høyere. Det er litt farlig for meg å snakke om dette i henhold til rapporteringsrutinene i Clear Channel internasjonalt, men det kommer til å øke mange 100 prosent sier Toivo Møller Pettersen.

Vil ta igjen JCDecaux
Tidligere i sommer var konkurrenten JCDecaux ute i mediene med sine regnskapstall for 2010 og toppsjef Øyvind Markussen kunne der fortelle at JCDecaux var større enn Clear Channel og at de kom til å bli det også i 2011.

Les også: - Vi var større enn Clear Channel

- Vi øker med godt over markedsveksten i 2011 og det blir omtrent dødt løp i 2011. Jeg tviler på at han øker like mye som oss det her året, sier Clear Channel-sjefen.

- Så JCDecaux tok i bruk litt store ord?

- Ja vi får se, men allerede nå så vet vi at økningen vår kommer på litt over ti prosent, sier Møller Pettersen.

Her ser du årstallene til Clear Channel for 2010 sammenlignet med 2009. Alle tall i millioner kroner:

Clear Channel

2010

2009

Endring

Driftsinntekter

266,4

263,8

1%

Driftsresultat

6,2

2,9

113%

Resultat før skatt

2,7

7,1

- 62%