Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball har solgt betal-tv-rettighetene til hovedrunden i Tippeligaen for perioden 2013-2016 til Canal+. Ribbet tilbake står dagens samarbeidspartner TV 2.

- Jeg er utrolig skuffet og sjokkert, sier sportssjef Bjørn Taalsen i TV 2 til Kampanje.

I ettermiddag kunne Kampanje avsløre at svenske MTG bladde opp 1,6 milliarder kroner for rettighetene til den europeiske toppfotballen Champions Leauge. Kort tid senere slo det ned en bombe i det norske tv-markedet. Den nordiske betal-tv-kanalen Canal+ kjøper rettighetene til den norske fotballen for en hittil ukjent sum.

Nyheten skal ha rystet TV 2.

- Etter fem års samarbeid om norsk fotball så har vi ikke engang fått komme til forhandlingsbordet, sier Taalesen.

Klokken 16.00 i dag skal toppsjef Alf Hildrum og sportssjef Bjørn Taalesen ha blitt innkalt til et hastemøte på Hotel Bristol i Oslo. Der fikk kanalsjefene, som den siste tiden har kjøpt rettighetene til den engelske eliteserien og OL i 2014 og 2016, beskjeden om at kanalen ikke lenger har rettighetene til norske betal-tv-fotballen.

TV 2-sjef Alf Hildrum sier til TV 2 Nyhetskanalen at han er overrasket over at andre tv-kanaler ikke fikk sjansen til å by på fotballrettighetene.

- Dette betyr jo at Fotball Media og NFF ikke får ut hele verdien på disse rettighetene, sier Hildrum til egne nettsider.

Det er imidlertid kun betal-tv-rettighetene til seks av kampene fra hovedrunden som er solgt. De øvrige eliteseriekampene vil sammen med rettighetene til magasinet, landskamper, NM, 1. divisjon og Toppserien bli solgt før nåværende avtaleperiode løper ut 2012.

Hildrum mener det er for tidlig å si hva salget vil bety for TV 2s satsning på norsk fotball.

- Det er fortsatt to kamper som ikke er solgt, så får vi gjøre en vurdering av om det fortsatt er av interesse for oss. Vi må kanskje konstatere at norsk fotball og vi går hver vår vei, sier Hildrum.

Heller ikke den andre samarbeidspartneren, Lyse, skal ha blitt informert om beslutningen til Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball.