De tre norske filmene som har gått videre på shortlist i år, er følgende:

«Shower like av man» for Cederroth og produktet Asan. Denne er laget av Los & Co i samarbeid med Einar Film & Fortellinger.

«Whoever you are» for Nettbuss - også denne er laget av Los & Co. Det er Social Club i Stockholm som er samarbeidspartner på produksjon.

«Mountainbike» for Harald A. Møller og laget av Bates United sammen med Fredrik Fiction Oslo og Vivi film i Barcelona.

Alle krefter samlet i Los
I Los & Co forteller daglig leder Jan Christian Fosseidbråthen at det er utrolig stas å jobbe i Los i dag. I tillegg til de to jobbene byrået har fått videre på shortlist, jobber også tekst-teamet fra Bates-filmen, i Los & Co i dag.

- Dette er utrolig, og jeg er veldig, veldig glad. Dette er jobber jeg stolt av, og dette er morsomt for en relativt nystartet aktør som det vi er.Nå må jeg dra hjem og vurdere om jeg reiser ned, sier Fosseidbråthen til Kampanje.

Han gir spesielt honnør til Nettbuss, som har våget å satse på en film som er annerledes..

- Det er kjempegøy at et sånt produkt som Nettbuss er, kan hevde seg i Cannes. Dette er ikke en bransje som vanligvis satser på tv. At de blir belønnet på denne måten, er bra.

- Hva tror du om vinnersjansene deres?

- Jeg er uansett veldig glad for den anerkjennelsen det er å komme videre til finalen. Det å komme på shortlist er en seier i seg selv, sier han.

Los & Co sendte inn fem filmer til Cannes Lions i år.

- Føles bra
I likhet med Los & Co sendte Bates inn fem filmer til årets Cannes Lions. Naturlig nok er byrået veldig glade over shortlistingen.

- Filmen for Audi Q5 er bra, og likevel utrolig å komme videre i den harde kategorien bil er, sier Bates-sjef Pål Trælvik i en kommentar til Kampanje. Også kreativ leder Thorbjørn Naug er begeistret.

- Dette føles veldig bra! Spesielt fordi bilkategorien har vanligvis har et svært høyt nivå. Vi har lagt ned mye arbeid og resurser for å holde et høyt kvalitetsnivå gjennom hele denne produksjonen. Dette har tydeligvis gitt uttelling, sier Naug til Kampanje.

Nå starter silingen
Totalt ble det sendt inn 47 norske filmer til årets Cannes Lions. I juryen har norske Stian Johansen fra Try sittet – og sitter, for nå skal juryen i gang med den virkelige silingen. 299 shortlistede filmer skal bli til utelukkende løve-filmer. Disse løvene deles ut lørdag kveld, samtidig som løvene for Film craft, Creative Effectiveness, Titanium & Integrated.

I fjor var det «The man you could smell like» av amerikanske Wieden+Kennedy Portland som vant Grand Prix i filmkategorien.

Fra hele verden ble det sendt inn 3310 reklamefilmer i år. De siste fem årene har langt de fleste løvene blitt delt ut til amerikanske byråer. Hele 34 løver har gått til USA.

Team Bates:
Kunde: H. A. Møller (Audi Norway) Petter Magnussen og Vidar Eriksen
AD: Thorbjørn Naug og Kim Taanevig
Tekst: Per Kristian Voss Halvorsen og Ola Øvrelid
Konsulent: Tor Anton Bjørge
Produksjonsselskap: Fredrik Fiction
Produsent: Kaja Marie Amundsen og Fredrik Pryser
OP: Daniel Voldheim
Regi: Thorbjørn Naug
Klipp: Perry Eriksen
Online: Christian Hvatum
Lyd: Christian Schaanning