Kristin Skogen Lund ble onsdag kveld kåret til Norges mektigste kvinne av tidsskriftet Kapital. Skogen Lund er den første representanten fra norsk næringsliv til å toppe den anerkjente listen.

– Dette landet har aldri tidligere hatt en næringslivskvinne med så mye makt og innflytelse som Kristin Skogen Lund, sier Kapital-redaktør Vibeke Holth til NTB.

I sin begrunnelse viser juryen til at det er den unike kombinasjonen av rollene som NHO-president og konserndirektør i Telenor som gir henne denne sterke og unike posisjonen.

Det er femte år på rad at Kapital kårer Norges mektigste kvinne. Med unntak av ett år hvor Gerd-Liv Valla vant, er det ministrene Kristin Halvorsen og Hanne Bjurstrøm som tidligere har tronet øverst i kåringen. I år må politikerne derimot se seg forbigått av Skogen Lund som har fortid både som sjef i Schibsteds internettportal SOL, Aftenposten og nå sist Telenor.

- Dette er hyggelig for norsk næringsliv og en flott anerkjennelse av NHOs rolle i Norge, sier Kristin Skogen Lund.

Kapitals jury skriver følgende:

- Antagelig er det ingen kvinnelig næringslivsleder noen sinne som har hatt en så sterk posisjon i Norge som den Kristin Skogen Lund for tiden har. Nettverket hennes, både i næringslivet og politikken, er naturlig, omfattende og særdeles verdifullt

I forrige uke ble Skogen Lund også gjenvalgt til president i NHO for to år. Som president i NHO representerer hun 20. 000 bedrifter med til sammen over en halv million ansatte.

- For meg er det viktig å understreke at det jeg har er en fullmakt til representere norske næringsliv og gjøre det som er i NHO og næringslivets interesse, sier Kristin Skogen Lund.