Canal+ skal ha hatt en avtale med Norges Fotballforbund om ikke å offentliggjøre nyheten om fotballavtalen for Champions League-rettighetene ble avklart.

- Ja, det er riktig at vi hadde en avtale. Vi ser jo at tidligere offentliggjøring kunne ha vært prisdrivende på Champions League, men det var ikke vårt hovedpoeng. Det klart viktigste var å få ro rundt arbeidet med å kjøpe rettighetene til norsk fotball, sier administrerende direktør Steinar Brændeland i Canal+ til VG.

Avtalen kan ha hindret TV 2 i å legge et større bud på bordet i kampen om Champions League-rettighetene. Opplysningene om avtalen skaper sterk harme i TV 2-leiren. Sportssjef Bjørn Taalesen bekrefter at TV 2 ville ha lagt et større bud på bordet dersom de hadde visst at Canal+ hadde kjøpt rettighetene.

- Ironisk nok har fotballpresidenten hjulpet til med at vi heller ikke får Champions League. Fint det, sier en syrlig Taalesen til VG.

Canal+ tapte rettighetene til Premier League til TV 2 i fjor. Denne uken slo Canal+, med den svenske mediegiganten Bonnier og norske Telenor på eiersiden, hardt tilbake.

- Vi bestemte oss i alle høyeste grad for å snu dette, sier Brændeland, som bekrefter at Canal+ i Norge fikk mer penger i ryggen.