Olav Øen, gründer og administrerende direktør i tv-produksjonsselskapet Monster, går av som daglig leder og over i ny stilling som produsentansvarlig og nordisk dramasjef i morselskapet Northern Alliance Group.

- I forbindelse med dramasatsningen i Sverige og kjøp av det svenske dramaselskapet Nice, styrker vi Northern Alliance Group ved å gi Olav Øen ansvaret sentralt for dramasatsningen i hele gruppen, sier konsernsjef i NAG, Morten Aass, en melding.

Ledelsen av selskapet vil bli delt mellom Trond Kvernstrøm og Marit Hansen-Tangen. Trond Kvernstrøm overtar som administrerende direktør og skal ha fokus på å styrke selskapet kreativt og opprette nye forretningsområder. Marit Hansen-Tangen fortsetter som viseadministrerende direktør og får ansvaret for den daglige driften av Monster konsernet.

- Etter ti år som Monster-sjef ønsker jeg å gå av som administrerende direktør og overlate ledelsen av selskapet til andre. Jeg har hatt en fantastisk reise med selskapet som Trond Kvernstrøm og jeg startet for ti år siden, sier Olav Øen.