Berit Kjøll (55) er tilbake i telebransjen. Den tidligere divisjonsdirektøren i Telenor er utnevnt til direktør i Huawei Norway fra 1. mai. Kjøll går inn i Huaweis ledergruppe og skal arbeide for å styrke Huaweis posisjon i Norge.

Eksterne relasjoner og merkevarebygging blir Kjølls hovedansvarsområder.

– Med utgangspunkt i min erfaring med å bygge sterke merkevarer i det norske markedet, ser jeg frem til å jobbe for et av de mest innovative selskapene i vår tid. Etter å ha besøkt Huaweis hovedkontor og forskningssenter i Shenzhen ble jeg overbevist om at dette er selskapet å jobbe for, sier Berit Kjøll.

Dermed er Berit Kjøll igjen klar for en ny toppjobb. Tidligere har Kjøll blant annet vært toppsjef i Steen & Strøm, Tusenfryd og Flytoget. Kjøll har også hatt en rekke styreverv hvorav styrejobben i Aker Holding ga Kjøll masse oppmerksomhet. Kjøll representerte Næringsdepartementet i det Kjell Inge Røkke-dominerte selskapet og Kjøll frontet Statens syn aktivt i forbindelse med salg av virksomheter.

Kjøll gikk hardt ut i mediene mot Røkke og Aker og hyret blant annet inn pr-byrået Geelmuyden.Kiese. Senere måtte hun betale en store deler av kjemperegningen til GK.

Nå er det imidlertid på nytt telebransjen som gjelder. Huawei er verdens nest største telekomselskap og ifølge en melding så skal det satses offensivt i Norge fremover.

- Berit Kjøll representerer en vesentlig styrking av lederteamet i Norge. Hun blir helt sentral i vårt arbeid med å gjennomføre Huaweis ambisiøse vekststrategi i Norge. Vi har sett etter en erfaren norsk leder med bransjekunnskap, et bredt nettverk og markedsføringsekspertise. Vi klarte å finne alle disse egenskapene i Berit, og ser frem til at hun skal bidra til å styrke vår posisjon i det norske markedet, sier Wang Shengniu, administrerende direktør i Huawei i Norge. –

Huawei har om lag 180 medarbeidere i Norge. Globalt har konsernet mer enn 110.000 medarbeidere, virksomhet i mer enn 100 land og kontrakter med 45 av verdens 50 største telekomselskaper. I Norge har selskapet blant annet kontrakt om levering av Telenors og Netcoms nye mobilnett.