I dag slapp Gullrutekomitéen siste rest av nominasjonslisten til den prestisjetunge tv-prisen. «Årets nyskaping» er en pris som bestemmes av komitéen på fritt grunnlag, uten krav til påmelding eller juryering.

Les også:

Disse kan vinne Gullruten

- I år hadde komitéen en gledelig vanskelig oppgave med å velge de nominerte, og hadde minst ti gode kandidater på listen, noe som er et historisk gledelig, sier komitéleder Leif Holst Jensen.

- Det viser at det investeres mye i nye prosjekter, og det er gledelig og tilfeldig at alle fjernsynsselskapene er representert blant de endelige kandidatene.

De nominerte er:
«Trekant», produsert av NRK for NRK.

«Dag» produsert av Kamerakameratene for TV 2.

«Dansken & Fingeren» produsert av Feelgood Scene Film og TV for Viasat 4.

«Alt for Norge» produsert av Monster Entertainment for TVNorge.

NRK i ledelsen
Dermed har NRK 40 nominasjoner, TV 2 øker til 17 nominasjoner, TVNorge 10 nominasjoner, og Viasat 4 én nominasjon. TV3 har fremdeles 4 nominasjoner.

Kriteriene for å bli vurdert som «Årets nyskaping» er ifølge komitéen at man har skapt et annerledes og eksperimentelt TV-program. Det er avgjørende at publikum opplever programmet som noe nytt. Prisen ble først delt ut i 2001.

Gullrutekomitéen har også besluttet seg for en verdig kandidat til hedersprisen. Kriteriene for valget er en person som kan vise til lang og hederlig tjeneste innenfor bransjen. Det er viktig at denne personen har gjort noe mer enn kun fremme seg selv. Kandidater til Gullrutens Hederspris bør ha gjort noe av betydning for TV-bransjen og publikum.

Hvem dette er vil forbli en hemmelighet frem til showet i Bergen 13. mai.

Gullrutekomitéen består av Dag Lein, frilans produsent, Hilde Skofteland, Skofteland Film AS, Åse Bendiksen, Mastiff, Anniken Næss, NRK, Rasmus Øyen, TVNorge, Berit Hushagen, TV3, Andreas Hatlevik, TV 2 og Leif Holst Jensen, Produsentforeningen.