NRK dominerer som alltid nominasjonene til årets «Gullruten», men for TVNorge ble det en herlig revansje etter fjorårets fattige to nomineringer.

Totalt ni nominasjoner sikret TVNorge seg og programdirektør Eivind Landsverk var selvfølgelig fornøyd.

- Vi har aldri hatt så mange nominasjoner. Det er historisk og utrolig gøy. Vi ser resultatene av vår langsiktige satsing på norske produksjoner, sier Landsverk til Kampanje.

Og en av dem som bidro til TVNorges storfangst var tv-komiker og skuespiller Lene Kongsvik Johansen fra serien «Kongsvik ungdomsskole». Kongsvik Johansen fikk nominasjoner for både «Beste humorserie» og «Beste kvinnelige skuespiller». I tillegg så er Kongsvik Johansens serie nominert til kveldens fagpris for «Beste manus».

Veien opp til NRKs 39 nominasjoner er fortsatt lang for TVNorge, men Landsverk noterte seg nå avstanden opp til TV 2. TV 2 gikk opp fra 11 nominerte i fjor til 16 i år. Men der avstanden opp til TV 2 i fjor var ni, så er den nå nede i syv.

- Med våre nominasjoner så er det ikke så langt opp til TV 2, sier Landsverk.

TVNorge tar også revansje på TV3 som i fjor var større enn TVNorge. Denne gangen måtte programdirektør Trygve Rønningen nøye seg med 4 nominasjoner.

Dette er kategoriene TVNorge er nominert i:

Beste konkurransedrevet reality:

Alt for Norge

71 grader nord

Beste dokusåpe:

Tangerudbakken borettslag

Et lite stykke Thailand

Beste TV-drama:

Den unge Fleksnes

Beste humorprogram:

Kongsvik ungdomsskole

Beste kvinnelige skuespiller:

Lene Kongsvik Johansen, for Kongsvik ungdomsskole

Årets deltaker:

Lars Johan, Et lite stykke Thailand

Beste nye programserie:

Alt for Norge