Dansk TV2 er tilsynelatende inne i smulere farvann etter en strabasiøs ferd de siste årene. Årsregnskapet vil nok bli grundig lest av alle medieaktørene som vurderer å legge inn bud på det den statseide tv-kanalen i Danmark.

Fjorårets resultat er ifølge tv-konsernet sterkt preget av salget av sendenettet, som TV 2 og Danmarks Radio (DR) gjennomførte i fjor. TV2 er samtidig blitt gjeldfri og behøver dermed ikke lenger den statlige kreditten.

Sendenettet ble solgt for 706 milioner danske kroner og pengene bidro til at TV2s gjeld krympet med 743 millioner kroner til 84 milioner kroner i pluss på slutten av fjoråret. TV 2s samlede resultat før skatt ble på 439 millioner kroner i 2010 mot et underskud på 27 millioner kroner i 2009.

Omsetningen endte på 2,147 milliarder danske kroner, som er seks prosent bedre enn i 2009. Tv-reklameomsetningen havnet på 1,318 milliarder kroner, en økning på åtte prosent, tv-abonnementsinntektene ble bokført til 643 millioner kroner, som er opp fire prosent, og nettomsetningen beløp seg til 108 milloner kroner, opp 23 prosent.

- Det er en stor glede at TV 2 har forbedret økonomien etter noen vanskelige år. Konsernet har igjen overskudd og omstendighetene tatt i betraktning er resultatet tilfredsstillende. Det er spesielt tilfredsstillende at TV 2 selv har avviklet selskapets gjeld. TV 2 har holdt omkostninger og investeringer i ro, og vi kan dessuten glede oss over at reklamemarkedet har snudd etter finanskrisen, sier TV 2s administrerende direktør Merete Eldrup i en melding.

TV 2s hovedkanal fikk et underskud på 277 millioner kroner i 2010, mens nisjekanalene fikk et overskud før skatt på 319 millioner kroner.

- Det er med stor tilfredshet vi konstaterer en tydelig bedring i tv-reklamemarkedet, og at TV2, tross mer restriktive vilkår i reklameområdet, får sin andel av veksten som nå er i gang. Vi gleder oss over utsiktene til abonnementsbetaling for TV2s hovedkanal, som vil sikre oss mer like vilkår i forhold til de kommersielle konkurrentene. Og så ser vi frem til en snarlig EU-godkjennelse av omstruktureringsplanen fra 2009, så hovedkanalen får en bæredyktig forretningsmodell og TV 2-konsernet kan komme videre i sin utvikling, sier TV2s styreleder Lars Liebst.

TV2 budsjetterer med en høyere omsetning i 2011 enn i 2010. Overgangen til abonnementsbetaling for hovedkanalen vil påføre konsernet kostnader, som igjen trekker ned årsresultatet, men TV2 varsler overskudd i 2011.