Det ble ikke så mange nominasjonene på TV3 under årets presentasjon av finalekandidatene til «Gullruten». Programdirektør Trygve Rønningen måtte konstatere at det ble med fire nominasjoner og dermed et stykke opp til TVNorges ni.

I tillegg kom de fleste nominasjonene på grunn av tv-kokk Eivind Hellstrøm. Hellstrøm og programmet «Hellstrøm rydder opp» sikret TV3 hele tre av fire nominasjoner.

- Du holder TV3 flytende?

- Jeg gjør så godt jeg kan, smiler Eivind Hellstrøm, som er blitt nominert en rekke ganger til «Gullruten».

Hellstrøm har også vunnet «Gullruten» før og det var som «Beste mannlige programleder». Også denne gangen er Hellstrøm nominert til «Beste mannlige programleder», men også for programmet «Beste reality».

- Hva gleder mest - nominasjonene for program eller programleder?

- Det er nominasjonen for programmet. Det er en anerkjennelse av at det vi gjør fungerer og så er det veldig hyggelig med nominasjon. Det er jo tv-bransjens Michelin-stjerner som deles ut, sier Hellstrøm.

Sist Hellstrøm vant Gullruten i 2009 uttalte Hellstrøm følgende:

- Jeg vet ikke hvem som har føkket opp dette, men jeg er litt sjokkert. Jeg har holdt på med dette i seks måneder, hva har dere andre gjort feil? sa Hellstrøm i takketalen under den TV 2-sendte prisfesten i Grieghallen i Bergen.

På spørsmål om det fortsatt står dårlig til med norske programledere svarer Hellstrøm i dag:

- Jeg var nominert i 2010 også og da ble jeg slått av Fredrik Skavlan. Han er jo en god programleder. Jeg er jo ikke en programleder, men en kokk som hjelper skakkjørte restauranter, sier Hellstrøm.