De store mediekonsernene legger frem solide årsresultater for tiden. Fredag kunne Kampanje fortelle om «resultat-bonanza» blant tv-selskapene etter at både TV 2, TV3-eier MTG og TVNorge legger frem rekordresultater en etter en.

Les også: Resultat-bonanza i reklame-tv

Men for første gang kan Kampanje nå avsløre at TV3 er større enn TVNorge på reklamesalg.

Før helgen kom TV3-eier MTG med sin årsrapport for 2010 og der kommer det frem at MTGs fri-tv-kanaler landet en rekordomsetning på 4,24 milliarder. MTG slipper aldri tall for de enkelte markeder isolert, men etter det Kampanje nå kjenner til, endte reklameomsetningen i TV3 på 640 millioner kroner i 2010.

- Det kan jeg ikke kommentere. Jeg må forholde meg til de tallene jeg kjenner og etter hva jeg vet om egen omsetning så gjør Viasat og TV3 et flott år, sier administrerende direktør i MTG Norge, Hein Espen Hattestad, til Kampanje.

Heller ikke TV3-sjef Lasse Kokvik ønsket å kommentere TV3s salgstall under kanalens store vårlansering for noen uker siden.

- Vi oppgir aldri tall for de enkelte markeder, så dette har vi ingen kommentar til, men ser du på utviklingen vi har så har jeg ikke spesielt dårlig samvittighet. Jeg føler at vi har bidratt, sa administrerende direktør i TV3, Lasse Kokvik, til Kampanje.

Men TVNorge vokser mest
For TVNorges del skal salget av reklame og sponsing i 2010 ha landet på rundt 610 millioner kroner, betydelig opp fra en reklameomsetning i 2009 på 530 millioner kroner.

Kommersiell direktør i TVNorge, Bjørn Solvang, vil ikke bekrefte tallene til Kampanje, men med en vekst i reklamesalget på 15 prosent i 2010, er TVNorge ifølge Kampanjes beregninger den kanalen som vokser mest og raskest i det norske tv-markedet for tiden.

- Nå er det en kontinuerlig og beintøff konkurranse vi tilhører, men jeg må likevel si at vi i 2010 var ganske flinke. Vi klarte mer eller mindre å utligne forskjellene i omsetning som primært oppsto i 2009. Lanseringen av MAX i november i fjor bidro til økt produksjon. Noe som igjen fører til at vi som gruppe vil passere MTG i 2011. Det er vi selvsagt veldig godt fornøyd med, sier Bjørn Solvang til Kampanje.

Størst av de tre reklame-tv-kanalene er imidlertid TV 2 med en 2010-omsetning av reklame og tv-sponsing på 1,648 milliarder kroner.

Basert på ferske resultatmeldinger fra tv-aktørene og egne beregninger har Kampanje satt opp fordelingen av reklamekaken mellom TV 2, TVNorge og TV 2 slik:

Tv-kanal*

2010

2009

Endring i prosent

TV 2

1,648

1,520

8,4

TV3

640

590

8,4

TVNorge

610

530

15

Totalt

2,898

2,640

9,7

* Alle tall i millioner kroner.