TV4-topp Jan Scherman, legger mandag formiddag frem et nytt rekordsresultat på hele 946 millioner svenske kroner, rundt 850 millioner norske kroner. Overskuddet inkluderer en engangseffekt på 157 millioner svenske kroner fra salget av 35 prosent av aksjene i Canal+ til Telenor.

Les også: Telenor kjøper Canal+

- Det er et godt resultat og det er et rekordresultat. Det vitner om at TV4 er et friskt selskap og det er jeg veldig glad for ettersom vi hele tiden møter nye utfordringer og skal forsvare vår posisjon som markedsleder. Da er det bra å være frisk og ikke syk, sier administrerenede direktør i TV4, Jan Scherman, til Kampanje.

Overskuddet (EBITA) er dermed vesentlig bedre enn på samme tid i fjor. Den gang la Scherman frem et overskudd på 642 millioner svenske kroner. Det er også bedre enn toppåret i 2008. Dengang endte overskuddet på 733 millioner svenske kroner.

Det sterke 2010-resultatet skyldes i all hovedsak et glødende marked for tv-reklame i Sverige. I broderlandet har det gjennom hele 2010 knapt vært mulig å komme på lufta med tv-reklamer og tv-kanalene har vært mer eller mindre utsolgt siden våren i fjor. Veksten i det svenske tv-reklamemarkedet har vært formidabel, og ifølge IRM var veksten på 18,4 prosent.

- Jeg har ikke på mine 20 år i bransjen opplevd noe tilsvarende. Til tross for at vi har lagt bak oss et tiår med en rekke spådommer om tv-mediets død og at nå skal vi spole over tv-reklamen, så har aldri tv-mediet og tv-reklamen stått sterkere, sier TV4-sjefen.

- Hvordan ser det ut fremover?

- Årets innledende måneder er betydelig sterkere enn på samme tid i fjor og økningen ser ut til å fortsette. Det virker ikke som vi får noen avmatning ennå, sier Scherman.

Schermans TV4 økte dermed omsetningen med ni prosent og for første gang passerte omsetningen seks milliarder svenske kroner og det med 19 millioner kroner.

- Tv-verden er i rask og omveltende forandring. Nå gjør vi et veldig sterkt 2010 og befester vår posisjon som markedsleder. Det gir oss en handlingskraft til å ta TV4 inn i neste fase. Det krever et fortsatt effektiviseringsarbeide og økt fleksibilitet og alt for å møte den stadig hardere konkurransen både om publikum og annonsører. Vår fortsatt fremgang handler om å gi publikum det beste innholdet, styrke våre strategiske samarbeid og gi våre annonsører det beste reklametilbudet, sier Jan Scherman.

Reklame-bonanza
Dermed melder Bonnniers svenske tv-konsern, TV4, seg på i resultat-bonanzaet i det nordiske tv-markedet. For et par uker siden kunne TV 2-sjef Alf Hildrum levere det som var tidenes sterkeste driftsresultat i TV 2s snart 20-årige historie på 335 millioner kroner. Men hos de to andre reklame-tv-kanalene i det norske markedet heller. Etter det Kampanje kjenner til er det rekorder både i TVNorge og TV3.

I forrige uke kunne konsernsjefen i Modern Times Group (MTG), Hans-Holger Albrecht legge frem et rekordresultat for 2010 for hele konsernet. Selskapet oppgir ikke tall for de enkelte markeder, men ser en på reklame-tv-virksomheten i Skandinavia under ett så er det rekord også her både på salg og overskudd.

Samlet solgte MTGs fri-tv-kanaler reklame for 4,2 milliarder svenske kroner og aldri har omsetningen vært høyere. Overskuddet på en drøy milliard er det heller ikke noe å si på.

Her ser du tallene til svenske TV4:

TV4 Gruppen*

2010

2009

Endringer i prosent

Driftsinntekter

6,019

5,543

+8,6

Driftsresultat før engangseffekt (salg av 35% av Canal+)

807

642

+ 25,7

Driftsresultat

964

642

+ 50,1

config.properties dump-articles.sh modules README.md test2.txt test.txt Alle tall i millioner svenske kroner