Christian Albech blir ny administrerende direktør i Telenor Pakistan. Patrik Hofbauer etterfølger Albech som administrerende direktør i Telenor Broadcast. Hofbauer er i dag administrerende direktør i Canal Digital, og vil fra 1. mars bekle begge stillingene.

I september varslet Telenor at Albech skulle slutte i løpet av 2012. Nå skjer dette tidligere enn planlagt.

- Styret i Telenor Pakistan er veldig fornøyd med at Christian Albech har takket ja til jobben. Han har bred ledererfaring og evne til å drive innovasjon og levere resultater. Vi er sikre på at Christian Albech har de rette kvalifikasjonene til å videreutvikle et allerede vellykket selskap, sier Hilde Tonne, styreleder i Telenor Pakistan og nestleder for Telenors virksomhet i Asia, i en pressemelding.

- Stor del av livet mitt
- Jeg har alltid verdsatt nye utfordringer, og er derfor veldig fornøyd med å få muligheten til å lede Telenors mobiloperasjon i Pakistan. Telenor Pakistan er et av Telenors mest vellykkede selskap. Jeg ser frem til å utvikle selskapet videre sammen med engasjerte og kompetente medarbeidere, sier Christian Albech.

Han beskriver sin periode i Telenor Broadcast slik:

- Broadcast har alltid vært, og vil alltid være, en stor del av livet mitt. Samtidig drar jeg lett til sinns, fordi jeg er vel vitende om at Patrik Hofbauer vil lose både Telenor Broadcast og Canal Digital videre på en god måte, sier Albech.

- Har frekkhetens nådegave
Han har de siste året gjort seg bemerket i den bitre striden mellom Telenor og TV 2. Kampen om de attraktive medierettighetene til den engelske fotballserien Premier League, som endte med at TV 2-sjef Alf Hildrum og tv-konsernet stakk av med rettighetene på bekostning av Canal+, forsuret forholdet mellom telegiganten og Norges største kommersielle tv-kanal. TV 2s krav om økte andeler av inntektene til Telenor og andre tv-distributører har også skapt knuter på tråden.

Den avtroppende toppsjefen i Telenors tv-divisjon reagerte slik da Alf Hildrum og TV 2s ønsket statlig hjelp til norsk tv-innhold, samtidig som TV 2 var villig til å bruke 400 millioner kroner på engelsk toppfotball.

- Alf har frekkhetens nådegave. Vi mener han seiler under falskt flagg. Dette viser at det neppe er hensynet til norsk innholdsproduksjon som driver Alf, men drømmen om å skape premium betal-tv-innhold ved hjelp av kostbare sportsrettigheter som Premier Leauge, sa Albech til DN. TV 2-direktør Rune Indrøy avviste hele utspillet.

- Christian Albech må gi uttrykk for det som rører seg i hodet hans. Det har jeg ingen kommentarer til, sa Hildrum til Kampanje senere.

I august 2010 skrev Kampanje at store endringer var på gang i Telenor Broadcast. Kabel-tv-divisjonen, som er samlet under merkenavnet Canal Digital, ble flyttet ut av tv-divisjonen til Christian Albech i Telenor Broadcast. Kabel-tv ble lagt inn under Telenor Nordic, hvor Kristin Skogen Lund er toppsjef.

20 års ledererfaring
Albech har over 20 års ledererfaring fra Telenors tv- og innholdsvirksomhet. Siden 2007 har han vært administrerende direktør i Telenor Broadcast, som eier Canal Digital i Norge, Sverige, Danmark og Finland, Conax, Norkring og Telenor Satellite Broadcasting.

Telenor Pakistan er 100 prosent eid av Telenor og er nummer to som mobiloperatør med nesten 24 millioner kunder.

Telenor mener Christian Albech har vært sentral i utviklingen av det nordiske tv-markedet, overgangen til digital-tv, innføring av HDTV og lansering av flere innovative tjenester som mobil-tv. Albech har også bred erfaring fra styrearbeid i en rekke nasjonale og internasjonale selskaper.

Han etterfølger Jon Eddy Abdullah i Telenor Pakistan og starter i sin nye jobb 1. mars.