Trøbbel i utlandet til tross. Telenor slår teleanalytikernes forventninger på driftsresultat og inntekter for fjerde kvartal i 2010. Det justerte driftsresultat før tap og avsetninger (EBITDA), viser 7,17 milliarder kroner og det var bedre enn det analytikerne trodde på forhånd.

- Totalt sett ser dette veldig bra ut. De har en «outlook» for 2011 som absolutt er bra og ser man på tallene så kommer de inn over det markedet hadde ventet. Da er dette en veldig bra rapport, sier Espen Torgersen, teleanalytiker i Carnegie til NRK .

Inntektene i Telenor økte i løpet av årets fjerde kvartal til 24,9 milliarder kroner, tilsvarende en organisk inntektsvekst på åtte prosent. Også driftsresultatet (EBITDA) økte sammenlignet med tilsvarende periode i 2009 da overskuddet var på 6,93 milliarder. Nå tikket det altså inn til 7,17 milliarder kroner.

-Telenor bekrefter posisjonen som et av Europas raskest voksende telekomselskaper med en organisk inntektsvekst på åtte prosent og sterk drift. I 2010 hadde Telenor kontantstrøm på 18 milliarder kroner og en solid EDITDA-margin, sier Jon Fredrik Baksaas, konsernsjef i Telenor.

Antall abonnement i Telenors konsoliderte mobilvirksomheter økte med nærmere åtte millioner i fjerde kvartal, og med 23 million for året 2010.

Ser en på året som helhet så fikk Telenor et overskudd etter skatt på 14,3 milliarder kroner, betydelig opp fra 2009-tallene på 8,65 milliarder kroner.