Christian Kamhaug ble rett før jul i fjor ansatt som Head of Social Media i SAS, og den nye sosiale medier-sjefen har gått høyt ut allerede. I pur glede over det SAS så langt har fått til på Facebook, har den sjefen lovet å tatovere SAS-logoen på kroppen dersom flyselskapet får 100.000 fans på Facebook i 2011.

- I desember passerte vi 50.000 fans på Facebook og da ga vi bort 50.000 EuroBonus-poeng til den norske kvinnen som var vår fan nummer 50.000. Dette var ikke noe vi annonserte på forhånd, og vi kommer til å gjøre flere småstunt gjennom hele året. Ett av disse er at jeg har lovet at om vi klarer å passere 100.000 fans i 2011 så skal jeg tatovere SAS-logoen et sted på kroppen – og la våre fans på Facebook stemme over hvor jeg skal ha den, sier Christian Kamhaug i SAS til Kampanje.

Kamhaug har lang fartstid i SAS. Han har tidligere jobbet ni år i andre posisjoner innen SAS og Widerøe, men takket før jul ja til den nyopprettede stillingen som er underlagt Corporate Communications i Stockholm.

- SAS tok for alvor steget inn i sosiale medier på vårparten i fjor, og vårt mål er først og fremst å delta i sosiale medier for å skape positive online diskusjoner om SAS, og derigjennom bedre vårt omdømme både blant kunder og egne ansatte. Dette gjør vi både gjennom å svare på negative påstander om SAS, og ikke minst gjennom å spre det gode budskap om SAS og våre fordeler i sosiale medier, sier Kamhaug.

For med askeskyen og snøkaoset i slutten av desember i fjor fikk flyselskapet for alvor øynene opp for sosiale medier. Selskapet satte inn ekstra ressurser i form av frivillige ansatte fra ulke avdelinger i Stockholm og Oslo som fulgte opp Facebook og Twitter.

Les også: Fly-kaos gir Facebook-boom

- En viktig faktor som vi oppdaget, særlig i forbindelse med «askestansen» i april i fjor, var at flere og flere kunder også ønsker å bruke sosiale medier til å komme i kontakt med oss som selskap, og løse problemer de har om det er manglende EuroBonus-poeng, savnet bagasje eller fly som ikke går på grunn av aske eller snø, som nå sist. Vi innser at dette er en viktig kanal for våre kunder, og den blir bare viktigere. Det er helt essensielt at vi, som en moderne servicebedrift tar dette på alvor og har en dialog med kundene der kundene er, sier han.

- Hva er sosiale medier-strategien til SAS i 2011?

- Ettersom jeg er helt fersk i stillingen, en helt ny stilling i SAS for øvrig, så har vi ikke lang planene for 2011 i sosiale medier ennå, men vi har flere spennende kampanjer på gang og vi lover at vi skal fortsette å overraske, sier Kamhaug.

Skal man lykkes i å få til en god dialog med sine kunder i de nye sosiale mediene man må tørre å by litt på seg selv og vise at det er mennesker bak SAS-logoen, mener Kamhaug.

- Derfor har vi blant annet som policy at vi alltid signerer våre innlegg og svar til kunder med våre initialer, noe som jeg ser flere andre selskaper har fulgt opp og gjør nå det samme. Man kan også i disse kanalene tillate seg å være litt mer uformell - og litt ”gær,n” iblant. Jeg tror vi som selskap har godt av det – det er ikke bare sjefen for det andre store flyselskapet i Norge som er folkelig og morsom, sier Kamhaug.