Det var mye katedral da TV 2 inviterte til vårslipp i Jacobs kirke på Grünerløkka i Oslo onsdag kveld. Der skulle TV 2 presentere neste års programsatsinger for en fullsatt menighet av reklamekjøpere og annonsører, men TV 2-sjef Alf Hildrum hadde ingen baktanker med valget av en kirke som arena for den store vårlanseringen.

- Blir det mer katedral enn børs på TV 2 neste år?

- Jeg tror ikke på børs uten katedral. Det er innholdet som avgjør og seerne shopper rundt enda mer enn før så vi må være gode på innhold, sier TV 2-sjef Alf Hildrum til Kampanje.

TV 2s konsernsjef Alf Hildrum har lagt bak seg et knalltøft 2009 med store innsparinger og nedbemanninger; Men ettter første halvår i år hadde kanalen opparbeidet seg overskudd på driften på 135 millioner kroner, vesentlig bedre enn på samme tid i fjor og kanalen går mot et av de beste årene i TV 2-historien. Nå varsler Hildrum et enda sterkere sendeeskjema for neste år.

Bruker mer på program
Hildrum sier til Kampanje at TV 2 kommer til å bruke mer penger på programinnhold neste år. TV 2s programbudsjett ligger på et sted mellom 400-500 millioner kroner i året om en holder sport og nyheter utenom.

- Vi øker programinvesteringene mye. Delvis fordi det har blitt dyrere og fordi vi vil investere mer for å styrke oss på områdene vi føler andelene utilfredsstillende. Vi har også flere egenproduksjoner på gang enn vi har hatt tidligere og vi har satt mye ressurser både til våren og neste høst. Det kommer også som en følge av at vi har vært utsolgt store deler av året i år, sier TV 2-topp Alf Hildrum.

Da hadde nettopp TV 2 vist frem flere av vårens og neste års satsinger, og våren på TV 2 kommer tradisjonen tro til å bestå av både nye programsatsinger og gamle slagere. Nytt av året blir TV 2s nye gameshow «Vinn på minuttet». Det skal ledes av dansestjerne og sportsanker Carsten Skjelbreid , og tidligere Danse-Carsten kan nå bli Million-Carsten for i premiepotten frister TV 2 med en million kroner.

- Hvor mye mer investerer TV 2 i sendeskjemaet?

- Vi øker med et sted mellom ti og femten prosent. Men vi bruker også mer ressurser på nyheter. Sport er litt vanskeligere å tallfeste da det går litt opp og ned. I år hadde vi for eksempel fotball-VM, og det har vi ikke neste år. Men totalt sett øker vi vesentlig. Vi tror reklamemarkedet kommer til å være bra neste år også og investerer ut i fra det, sier Hildrum.

- Er i forsvarsposisjon
For TV 2 skal ikke bare kapre andeler i et tv-marked preget av sterk konkurranse. Kanalen utfordres også av konkurrentene TVNorge og TV3 og de mange nye tv-kanalene stjeler også andeler fra landets største kommersielle tv-kanal.

- TV 2 vil alltid være i en forsvarsposisjon og spesielt i beste sendetid er presset stort, sier Hildrum.

For å holde på seerne neste vår kommer derfor TV 2 til å satse på «Farmen», «Norske Talenter» og «Det store korslaget». «Norske Talenter» kan blant annet friste med et medlem på dommersiden. Ut går Thomas Giertsen og inn kommer danseartist Adil Kahn. Mia Gundersen tar skrittet opp som juryleder.

Andre nysatsinger i 2011 blir «Dyrepasserne» og en serie der Truls Svendsen og Solveig Kloppen tester norske myter i programmet «Trulsen om Hansen og Jensen» også skal Ingerid Bjørnov møter popstjerner i «Reisen til popstjernen».

Ville ha sendetiden tilbake
TV 2 går også i gang med en ny serie importert fra USA der norske ledere kler seg ut og går ned i bedriften og snakker med de ansatte med kamera på slep. Humor ble det også da programdirektør Nils Ketil Andresen møtte rapperen Tommy alias Torsdagskveld-medlem Morten Ramm på scenen i Jacobs kirke. Ramm ville nemlig ha sendetidspunktet sitt tilbake. I høst har nemlig Andresen sendt programmet ”Dag”.

- Torsdag kveld fra Nydalen kommer tilbake til våren og klokken ti over halv ti igjen, kunne Andresen love Ramm.