Artikkelen er blitt oppdatert.

TVNorge-kanalen Max skal sende tippeliga-fotball ukentlig de neste to årene. Kanalen kjøper lørdagskampen til NRK for en ukjent sum. NRK selger seg ut av avtalen som en følge av at statskanalen må spare et sted mellom 70-80 millioner kroner på neste års budsjett.

Les også: NRK vil droppe Tippeligaen

Dermed åpnet det seg en mulighet for TVNorge-sjef Harald Strømme.

- Med denne fotballavtalen får vi en drømmestart for Max. VI skal servere norsk toppfotball ukentlig de neste to årene, og det gjør Max til en viktig kanal. Dette er rett og slett litt stort for en liten gutt som Max, sier en stolt administrerende direktør i TVNorge, Harald Strømme.

Strømme kjøper kampen formelt av salgsselskapet Fotball Media som forvalter fotballrettighetene til Norsk Toppfotball og Norges Fotballforbund (NFF). Prisen Strømme og TVNorge betaler er ikke kjent, men det er liten grunn til å tro at Norsk Toppfotball og NFF har gått med på en avtale som gir en kriserammet norsk fotballøkonomi mindre penger enn det NRK betalte. Etter det Kampanje kjenner til har NRK betalt rundt 40 millioner kroner i året for rettigheten til den ene kampen fra Tippeligaen, cupen og 1. divisjon.

Til Kampanje kunne NRK i går fortelle at de velger å beholde cupen og Adecco-ligaen. Norsk Toppfotball er svært fornøyd med det nye samarbeidet med Max.

- TVNorge har vist et stort engasjement og en genuin interesse for fotballen. Jeg mener også at Max er riktig kanal for dette. Nå har vi sikret fortsatt bred distribusjon av norsk toppfotball i de neste sesongene, sier administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Niels Røine.

I Norges Fotballforbund hilses også den nye avtalen velkommen.

- Vi ser fram til et spennende samarbeid med TVNorge og Max. Dette sikrer fotballpublikummet et godt tilbud også de to neste sesongene, sier informasjonssjef Svein Graff i Norges Fotballforbund.

Kjøpet skjer samtidig med at Max også skal sende privatlandskampen mellom Irland og Norge. Kampen vil være tilgjengelig for alle kunder av Canal Digital, RiksTV og Altibox.