Daglig leder Åsta Braathen, slutter i marketing- og kommunikasjonsselskapet Los&Co, etter kun kort tid. Braathen rakk dermed bare så vidt å starte opp i Los&Co før hun blir hentet inn som ny administrerende direktør i mediebyrået IUM, eller Initiative Universal Media som det het tidligere.

Les også: Braathen går fra Norwegian

- Det var kanskje verdens dårligste timing men etter at jeg likevel lot meg overtale til en prat ble jeg raskt helt sikker på at dette ville jeg være med på. Når muligheten først bød seg så var det altfor spennende til at jeg ikke kunne ta denne muligheten, sier Åsta Braathen til Kampanje.

Det var i mai i år at Åsta Braathen sluttet som markedsdirektør i flyselskapet Norwegian til fordel for jobben i Los&co. Byrået som ble startet opp av Jan Christian Fosseidbråten. Braathen fungerte imidlertid i Norwegian helt frem til første september i ved siden av oppstarten i Los&Co og.

Om den raske jobbovergangen til IUM sier administrerende direktør i McCann Worldgroup, Thomas Høgebøl, følgende:

- Vårt første møte ble et relativt kort møte. Men vi hadde Braathen på listen og så på det som et kjempespennende navn. Det er ikke alltid man er herre eller kvinne over rekkefølgen på hendelsene, sier Høgebøl til Kampanje.

Høgebøl har i høst jaktet en erstatter etter den tidligere toppsjefen Arne-Inge Christophersen som sluttet i byrået tidligere i høst.

- Braathen kommer fra annonsør-siden og det er et viktig poeng her. IUM skal være et mediebyrå med en litt annen innfallsvinkel og det er ikke noen ulempe at vi endte opp med en kvinne. Blant lederne i den norske mediebyråbransjen er det stor dominans av menn og i McCann Worldgroup er det i dag bare en kvinne i ledergruppen. Disse to tingene gjorde Braathen veldig aktuell, sier Høgebøl

- Hva blir hennes viktigste oppgave som sjef i IUM?

- Det blir å skape et tydeligere mediebyråprodukt av IUM samt bruke tid på å skape en fornyet energi og entusiasme. IUM er et veldig bra selskap med mange flinke mennesker og et spennende selskap, men i den siste tiden har vi ikke hatt den utviklingen vi ønsket. Ambisjonene er store både fra vår side og fra Åstas side, sier Høgebøl.

Høgebøl regner med å ha Braathen på plass allerede før jul og sier overgangen fra Los&Co til McCann Worldgroup og IUM ikke vil by på noen utfordringer i henhold til hennes arbeidskontrakt med Los & co og at det ikke er snakk om noen karantetid.

- Hun går fra et reklamebyrå til et mediebyrå og det relativt kjapt etter at hun startet opp, sier Høgebøl.

Braathen som nylig satt i fagkomiteen under årets Mediaforum sier hun gleder seg til å starte opp i et kommunikasjonsmiljø som virkelig lever opp til det store «buzzwordet» på årets fagkonferanse.

- Jeg gleder meg til å jobbe et sted der integrasjon står så høyt på agendaen. Det er mange flinke folk i på tvers av alle selskapene i McCann Worldgroup så dette blir spennende, sier Braathen.

Braathen har også sittet som ansvarlig for Stella-juryen, i Sølvfiskjuryen og i Annonsørforeningen (ANFO) og som markedsdirektør i Norwegian var hun også med å vinne Kampanjes pris «Årets Markedsfører» i 2006 og i fjor vant hun «Årets markedsavdeling» i regi av ANFO.