Kampanje.com kommer med mer om Byråprofil fredag.

Try Reklamebyrå vinner Byråprofil for åttende gang! Reklameundersøkelsen er annonsørenes dom over norske reklamebyråer.

Nesten som Nils Arne Eggen
- Dette er jo åttende året. Jeg begynner å kjenne hvordan Nils Arne Eggen (Rosenborg tok 13 gull på rad, red. anmerkning) hadde det i Rosenborg, uten sammenligning for øvrig. Det bygger jo veldig fallhøyde, men jeg kan ikke si noe annet enn at det er utrolig morsomt, sier administrerende direktør Kjetil Try idet han mottar førsteprisen på vegne av reklamebyrået.

Kampanje-redaktør Knut Kristian Hauger delte ut prisen under Den Store Annonsørdagen i Oslo ved 16-tiden i ettermiddag. Dette er 20. gangen Kampanje deler ut prisen sammen med TNS Gallup og i år har vi et rekordstort antall svar og byråvurderinger.

Si din mening om vinneren og topplisten nederst i denne artikkelen. Følg også debatten på Kampanjes side på Facebook og Twitter.

I Kampanje magasin, som kommer til abonnentene i neste uke, finner du fyldig dekning av «Byråprofil 2010» over 20 sider, med intervjuer, topplister og mye annet. Kampanje.com kommer med også mer om «Byråprofil 2010» fredag morgen.

HER ER TOPPLISTEN:

Rangering

Rangering i 2009

1. Try Reklamebyrå

1.

2. McCann

2.

3. SMFB

5.

4. Ernö

Nykommer

5. Futatsu Industries

12.

Hele topplisten over 15 byråer finner du i Kampanje magasin som kommer til abonnentene over helgen. Kampanje.com kommer også med mer om Byråprofil fredag morgen.

Rekord
I år ligger det et rekordstort antall besvarelser bak rangeringen. TNS Gallup, som har gjennomført «Byråprofil» i samarbeid med Kampanje, har fått inn 405 besvarelser fra de største norske annonsørene og resultatet av besvarelsene gir en rangering av hele 24 norske reklamebyrå. Også det er en vekst sammenlignet med fjoråret.

- I alt er 25 byråer vurdert, og vi har satt en grense på 15 byråvurderinger for å komme med i rangeringen. I år har 24 byråer tilstrekkelig svar til å kunne rangeres, mot 19 i fjor. Det ingen grense for hvor mange byråer en respondent kan svare på, men kravet er at de kjenner godt eller noe til byrået, sier Ingvar Sandvik i TNS Gallup.

Byråprofil er gjennomført i perioden august til september 2010. Undersøkelsen er web-basert og har to deler. I den første delen skal annonsørene vurderer reklamebyråene de kjenner godt eller noe til ut ifra utvalgte omdømme- og profilparametre.

I den andre delen skal kunder av et reklamebyrå vurdere sitt reklamebyrå nærmere ut fra hvor fornøyd eller misfornøyd man er med forholdet.

- Gjennom årene har det vært foretatt flere justeringer i opplegget med bakgrunn i diskusjoner og tilbakemeldinger fra markedet. I fjor relanserte vi derfor Byråprofil som et mer robust måleinstrument gjennom et større og forbedret utvalg og endret spørre- og beregningsmetode for rangering av byråene. I år har vi forbedret responsen ytterligere, sier Sandvik.