Anne Gravingen og Bendik Romstad fikk tidligere i år igjen kreativt ansvar for utvikling av Vossafår-konseptet. Teamet utarbeidet opprinnelig konsept og de første reklamefilmene i Bates for 13 år og fire byråer siden.

Når Vossafår derfor kom tilbake og skulle lansere ny salami, måtte teamet stikke fingeren godt ned i jorden for å se om det var behov for fornyelse eller om det beste ville være å beholde grunnideene fra 1990-tallet. Uansett måtte de finne igjen mannen fra Voss og den blå boblejakka.

- Konseptet vi laget den gang var «Frå folka som bur der». Vi ville at Vossafår skulle representere en outsider fra distriktene. Når Vossafår kom tilbake etter 13 år med lanseringen av salami fant vi ingen argumenter for ikke å gå tilbake til vår mann på Voss. Salgstallene kan jo også tyde på at vi trykket på noen riktige knapper allerede fra starten og vi ble veldig glade når vi fant både mannen og jakka i god behold”, sier Bendik.

Ansvarlig hos kunde, Torunn Eide, var også i førersetet under den første konseptutviklingen.

- Jeg husker godt når vi lagde de første filmene. Det var viktig for oss å ta utgangspunkt i Vossafår sine unike norske verdier. Vi hadde begrensede budsjetter, og ønsket å utvikle noe som ville skille seg ut i mengden av reklame, samtidig som vi ville ha noe med en viss varighet. Du kan jo si at vi lyktes 100 prosent med akkurat det. Vossafår har siden den gang utviklet seg positivt, og er nå markedsleder på fårepølse i Norge. Nå gleder vi oss til å få de nye filmene i gammel ånd på tv og få ekstra fokus på salamien vår som allerede har vært ute i butikken i noen måneder, sier Eide.

I alt er seks nye filmer laget. Noen med fokus på nylanseringen og andre med fokus på at Vossafår faktisk er en hel liten produktfamilie. De første filmene kommer på tv denne uken.

Her er teamet bak nylanseringen:

AD: Anne Gravingen

Tekst: Bendik Romstad

Konsulent: Yvonne Waage

Prosjektleder: Therese Røkke

AD-assistent: Tom Rainer Thuv

Produsent: Pias Semb

Regi: Mattis Fürst

Foto: Askil Edvardsen

Etterarbeid: Storyline Studios

Ansvarlig hos kunde: Torunn Eide