Marianne Drivdal, redaktør og disponent i Tvedestrandsposten, er kåret til årets kvinnelige medieleder. Prisen deles ut for 11. gang på Medienettverkets høstmøte i Oslo i dag.

Drivdal begynte som redaktør og disponent i Tvedestrandsposten i 2003 og overtok jobben etter to menn. Det er første gang prisen går til Sørlandet.

I juryens begrunnelse heter det blant annet:

«Prisen for 2009 går til en medieleder som også i krisetider har klart å både øke opplaget og driftsmarginene for sin bedrift. Fra å være en grå lokalavis med dårlig økonomi og synkende opplag, er Tvedestrandsposten de siste årene forvandlet til en moderne lokalavis med økende opplag og solid økonomi. I 2008 oppnådde avisen sitt beste årsresultat noensinne og leverte en driftsmargin på 13,2 prosent. Tvedestrandsposten setter dagsorden i lokalmiljøet og er ikke redd for å ta opp kontroversielle saker. Prisvinneren har også, med svært små ressurser, bygget opp avisens nettutgave. Drivdal fortjener også ros for å være bevisst på å rekruttere kvinner og fremstår som en tydelig og engasjert leder. I avisens redaksjon er kvinnene i flertall».

Artikkelen fortsetter under bildet.