I går presenterte TVNorge sitt sendeskjema for høsten og tradisjonen tro hadde programdirektør Eivind Landsverk i kanalen en overraskelse på lur. Og det er ikke noen liten overraskelse.

For nå vekker TVNorge selveste Marve Fleksnes til live i de nye komiserien "Den unge Fleksnes". Men seerne må smøre seg med tålmodighet. Den nye serien som skal være en julekalender kommer først på i 2010.

- It's television, er alt toppsjef Harald Strømme sier til Kampanje.

Les også: TVNorge topper med dobbel Ylvis

Det er en ordentlig tv-kjenning TVNorge-ledelsen dermed henter frem fra lageret. Marve Fleksnes tok tv-seerne med storm på 1970-tallet og er blitt en av landets mest kjente og høyest elskede underholdningsfigurer.

- Vi i TVNorge er stolte av og gleder oss veldig til å sette opp julekalenderen "Den unge Fleksnes" i 2010. I flere tiår har Fleksnes underholdt ikke bare det norske folk, men hele det skandinaviske folk. Men hvordan ble han som han ble? Hva var det som formet den Marve vi alle kjenner så godt. Nå får vi historien. Unge Reidar Fredrik Frydenlund debuterer i rollen som Marve, men rundt ham står et knippe av erfarne skuespillere, sier programdirektør Eivind Landsverk.

I Den unge Fleksnes møter vi Marve som forvirret 13-åring. Marve er egenrådig som få og har et selvbilde som står i sterk kontrast til hvordan omverden ser ham, kan TVNorge fortelle.

Det er SF Norge som produserer serien i disse dager og i serien kommer kjente skuespillere som Atle Antonsen, Marte Engebrigtsen, Ulrikke Døvigen, Fritdjov Såheim, Elsa Lystad, Jon Øigarden, Finn Schau, Nils Jørgen “Jøgge” Kaalstad, Lene Kongsvik Johansen og Kim Haugen til å dukke opp.

Og hvis noen skulle lure. Det blir selvsagt et lite gjensyn med Rolv Wesenlund!