I formiddag ble det kjent at administrerende direktør Rune Mørck Wergeland forlater Burson-Marsteller etter syv år. Pr-toppen forteller til Kampanje at årsaken til hans avgang er uenighet mellom ham og den internasjonale eieren.

Les også: Mørck Wergeland går - Grytten overtar

- Vi ble ikke enig om veien videre. Det er egentlig ikke så dramatisk. Jeg ansatte Sigurd Grytten, som nå overtar jobben min og han er meget dyktig, sier Mørck Wergeland til Kampanje.

- Hva har du og eieren vært uenig om?

- Vi har vært uenig om hvordan vi skal fokusere videre framover.

- Hvor lenge har dere vært uenige?

- Ja, det startet vel ikke et bestemt klokkeslett en bestemt dag. Det har dratt seg til, og vi har diskutert hardt siden nyttår. Det er blitt vanskeligere tider i markedet og vi har hatt ulikt syn på hvordan vil skal utvikle oss videre, sier Mørck Wergeland, som forteller at han og eierne ble enige om at han skal forlate stillingen og byrået i går.

- Vi ble enige i går. En avtale om sluttpakke er ennå ikke på plass, men det kommer, sier han.

- Hva skal du jobbe med nå?

- Jeg vet ikke. Jeg har jobbet med mange av de store norske bedriftene, og er åpen til sinns.

Den avgåtte pr-sjefen synes det er trist å forlate Burson-Marsteller.

- Det er vemodig fordi jeg er glad i selskapet, folkene og kundene. Syv år er jo en god stund. Nå skal jeg tenke meg godt om før jeg bestemmer meg for hva jeg skal jobbe med framover. Inntil da skal jeg drive med pappsløyd. Jeg har vært i denne bransjen i 11 år og det har vært en utrolig fin reise. Jeg har fått være med å bygge opp Burson- Marsteller, og jeg fikk en fantastisk stafettpinne av min forgjenger, Claus Sonberg. Siden da har selskapet vokst til det dobbelte og er klart størst. Det kan hende at det er riktig at en ny mann tar over nå. Sigurd Grytten er en strålende mann, avslutter Rune Mørck Wergeland.

Han overtok toppjobben da Claus Sonberg ble ny kommunikasjonsdirektør i SAS-konsernet i august 2007.

Les også: Mørck Wergeland erstatter Sonberg