Nettalliansene fortsetter å dukke opp som paddehatter i det norske mediemarkedet. Denne gangen er det A-pressen og ABC Startsiden som finner sammen. A-pressens kontekstuelle annonsesatsning MyAd får nå ABC Startsiden inn på eiersiden, når Startsiden kjøper 50 prosent av aksjene i selskapet.

Les også: Allianse skal løfte nett-baby

MyAd ble etablert av A-pressens datterselskap Mediehuset Digital AS i 2008 som en satsing på kontekstuell annonsering.

Prinsippet bak MyAd.no er at kundene skal kunne annonsere enkelt på relevante artikler på forskjellige nettsteder. MyAd har så langt inngått avtaler med 15 medieaktører som vil distribuere annonsene.

- Det er viktig for oss å få inn et så erfarent selskap som ABC Startsiden på eiersiden i MyAd.no. For at MyAd.no skal lykkes er det viktig å ha sterke partnere som har eierskap til tjenesten og som vil løfte selskapet videre. ABC Startsiden og deres nettavis ABC Nyheter vil gi en enorm distribusjon for søkeordannonsene til MyAd.no, samtidig som den erfaringen Startsiden har i nettmarkedet vil gi store bidrag i denne viktige oppstartsfasen, sier administrerende direktør Erland Bakke i Mediehuset Digital i en melding.

ABC Startsiden og ABC Nyheter har i dag cirka 2,4 millioner brukere per uke, men etter at de kontekstuelle søkeordannonsene fra MyAd.no implementeres hos Startsiden, lokalavisene til A-pressen og de øvrige 15 mediepartnerne vil MyAd.no ha en distribusjon på godt over fem millioner bruttobrukere per uke.

Selskapet sier nå de jobber med å finne strategiske partnere internasjonalt.

- Vi har stor tro på det kontekstuelle annonsemarkedet i tiden fremover, der annonsemarkedet for øvrig er usikkert. MyAd.no er perfekt posisjonert til å ta markedsandeler i et marked sterkt preget av Google, og ABC Startsiden kan bidra med både erfaring og trafikk for å sikre dette. For Startsiden er det viktig å kunne eie og aktivt styre satsninger hvor vi ser betydelig muligheter i fremtiden. Samtidig kan vi bidra med mye når vi nå utvikler Startsiden betydelig innenfor redaksjonelle tjenester, sier administrerende direktør Espen Udland i ABC Startsiden.

På bilde fra venstre; Atle Øi, administrerende direktør i MyAd, Per Gauslaa, salgs og markedssjef i ABC Startsiden, Trond Antonsen, direktør for forretningsutvikling i Mediehuset Digital og På bilde fra venstre; Atle Øi, Adm.dir. MyAd, Per Gauslaa, salgs og markedssjef, ABC Startsiden, Trond Antonsen, direktør for forretningsutvikling i Mediehuset Digital og Erland Bakke, administrerende direktør i Mediehuset Digital.