Alle de store norske mediehusene var representert da Norges Fotballforbund i går presenterte medieavtalen for de neste fire årene. Alle, med unntak av Dagbladet. Avishuset mislyktes i forsøket på å sikre seg nettrettigheter til toppfotballen.

- Vi la inn et spennende og godt bud. Men må bare konstatere at det ikke var nok. Det betyr også at noen har betalt fryktelig mye, sier konserndirektør John Arne Markussen.

For dyrt
Dagbladet gikk sammen med Microsoft i kampen om fotballrettighetene på internett, men måtte se seg slått av "Schibsted-alliansen" og TV 2. Markussen forsikrer at det ikke betyr at Dagbladet.no tar fotballfri de neste årene.

- Dagbladet er sterke på fotball og vil fortsatt være sterke på fotball. Men også fotball kan bli for dyrt og det ble det, sier Markussen.

Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball har regnet med inntekter på 200 millioner kroner fra abonnementssalg på nett og tv de kommende fire årene. I tillegg kommer de 1,2 milliardene som mediehusene betaler direkte.

Hard konkurranse
- TV 2 har til nå hatt monopol på fotball og ikke klart å tjene penger på det. Hvordan skal det gå nå hvor konkurransen er skjerpet både på flere plattformer, men også innad på plattformene. Det skal litt til for å tjene inn dette, sier Markussen.

Markussen legger til at han gjerne skulle hatt nettrettighetene til fotball, men at det var uaktuelt når prisen ble så høy som den ble. Han utelukker imidlertid ikke at avishuset vil se seg om etter andre rettigheter de kan kjøpe, gjerne i samarbeid med Microsoft.

- Gjennom dette arbeidet har vi etablert en del relasjoner og hatt interessante samtaler med flere, sier Markussen.