Etter det Kampanje kjenner til så har Morten Aass sagt opp sin stilling som administrerende direktør og sjefredaktør i TVNorge.

Morten Aass: - Dette kan jeg ikke kommentere

Oppsigelsen skal ha kommet så tidlig som i februar, men fortsatt skal det kun være et fåtall personer som kjenner til at Aass sier takk for seg. Ingen nedover i TVNorge-systemet skal være kjent med TVNorge-sjefens beslutning.

Hva som er årsaken til at Morten Aass nå ønsker å si fra seg stillingen som en av landets tv-sjefer er ikke kjent. Det er heller ikke kjent hva Aass ser for seg i fremtiden.

Sjef i seks år
Det var i juli i 2002 at Morten Aass tok over styringen i TVNorge etter at økonomidirektør Morten Skotland Hansen hadde sittet som konstituert direktør i et års tid.

Stillingen som toppsjef i TVNorge ble ledig etter at Pål Trælvik gikk på dramatisk vis fra kanalen.

Les også: Morten Aass ny TVNorge-topp

Les også: - Vil ha skarpere TVNorge-profil

Har hatt mange eiere
Morten Aass har i TVNorge hatt mange eiere. Både TV 2 Gruppen, SBS Broadcasting, private equity-fondene KKR og Permira og nå sist det tyske tv-konsernet ProSiebenSat1.

Aass kom til kanalen på en tid da eierne, TV 2 Gruppen og SBS Broadcasting, kranglet offentlig nærmest daglig. For ekteskapet mellom TV 2 og SBS var et ulykkelig ekteskap i en kanal som gikk så eierne grein og pengene rant ut.

Les også: Krangler videre bak kamera

Det ulykkelig ekteskapet endte imidlertid sommeren 2004 da SBS kjøpte ut TV 2 260 millioner kroner. Da tok SBS Broadcasting over 100 prosent, før kanalen igjen ble solgt til risikokapitalistene KKR og ProSiebenSat1 og til slutt ProSiebenSat1.

Les også: Lykkelig skilsmisse for Valebrokk

Men for Aass har de mange eierskiftene også gitt ekstra med millioner i lommeboken. Da SBS kjøpte ut TV 2 kunne Aass plusse på noen millioner kroner, men den store summen kom da KKR og Permira kjøpte SBS Broadcasting. Hele 12,6 millioner kunne Aass dra inn på sine SBS-opsjoner.

Les også: Aass tjener millioner på SBS-salg

Les også: Morten Aas på inntektstoppen