En ny undersøkelse viser at annenhver nordmann bruker søkemotorer som Google og Yahoo hver dag, skriver Finansavisen. Tre fjerdedeler av disse søker etter produkter eller tjenester de har sett i reklamefremstøt.

- Det interessante er at bruken av søkemotorer viser svært små variasjoner etter alder. Eldre er nå like ivrige som de yngre i sin bruk av søkemotorer, sier Sander Alter, som er leder for norgeskontoret til iProspect, som har gjort undersøkelsen.

I undersøkelsen kommer dte også frem at den største forskjellen ligger i at eldre bruker søkemotorene for å finne ut mer om ting de har sett annonsert i aviser eller magasiner, mens yngre påvirkes mer av fjernsyn og venner.

- I fjor endte omsetningen i det norske markedet for søkemotorannonsering sannsynligvis på rundt 400 millioner kroner. I år tror vi det beløpet kan bli doblet, sier administrerende direktør i Aegis Media Norge, Helge Onsum til Finansavisen.