Siden Microsoft offentliggjorde sitt oppkjøpstilbud på Yahoo fredag har nettselskapets grunnlegger Jerry Yang forsøkt å finne alternativer. Selv om tilbudet på 233 milliarder kroner er betegnet som meget godt er ikke Yahoo-ledelsen spesielt interessert i å bli oppkjøpt av Microsoft.

Blankt nei fra Murdoch
Men analytikerne mener det ikke finnes mange andre muligheter for Yahoo. En etter en har potensielle oppkjøpere lagt ned våpnene. News Corp-eier Rupert Murdoch sa senest på selskapets resultatpresentasjon denne uken at det ikke er aktuelt for dem å legge inn et motbud.

Les også: Touchdown for Murdoch

Nettgiganten Google har gått kraftig ut mot Microsofts oppkjøpsplaner og mener det vil være svært skadelig dersom programvareselskapet får kontroll over Yahoo. Google viser blant annet til at Microsoft historisk har benyttet svært tvilsomme forretningsmetoder og frykter at dette skal overføres til nett.

Som alternativ har Google lansert ideen om et tett samarbeid med Yahoo for å hjelpe selskapet. Eksperter i konkurranserett sier til Wall Street Journal at et slik kameratskap neppe vil bli godkjent av myndighetene. Yahoo og Google er USAs største nettsteder, derfor er det utenkelig at konkurransetilsynet vil godkjenne et nært samarbeid.

Selger annonseplassen?
New York Times skriver at en mulig modell er at Google kjøper rettigheter til å selge annonser på Yahoos søkemotor. Google får langt bedre betalt for sine søk enn det Yahoo klarer, og derfor vil en slik avtale gi Yahoo solide inntekter nok til å kunne fore aksjonærene med utbytte.

Hvis aksjonærene i Yahoo får tilstrekkelig med utbytte vil interessen for å selge til Microsoft være mindre.