Tv-sendingene er oftere og oftere sponset av de samme sponsorene på TV 2. Sponsorsjef Stig Larsen i kanalen sier kundene hans i snitt kjøper mer enn ett program hver.

– Kundene våre ligger inne med 1,5 program hver, og det er de samme kundene som går igjen. Mange av de gamle kommer tilbake, sier Larsen til Kampanje.

Sponsorsjefen mener 2005 har vært et meget godt sponsorår. Sammenlignet med salget i 2004 har veksten i år endt på 26 prosent. Det er en kraftig vekst.

– Det har vært veldig bra. 26 prosent er en veldig stor økning, og det er den største økningen vi har hatt i TV 2-sammenheng, når vi ser på de historiske tallene, sier han.

Larsen vil ikke si hvor mye det dreier seg om i kroner og øre, men med en slik vekst bør det ikke være lenge til før TV 2 passerer 100 millioner kroner i rent sponsorsalg. I 2003 solgte TV 2 sponsorplakater for rundt 70 millioner kroner.

Godt innsalg i 2006
Larsen mener innsalget for neste år også lover godt. Flere av de store konseptene på TV 2 til våren begynner allerede å bli fulltegnet, det være seg «Idol», «Skal vi danse» eller den nye gründerserien «Skaperen». Også «Hotel Cæsar» og «Senkveld» er så godt som fullt.

– Vi er godt i gang med salget for 2006 allerede. «Idol» gikk veldig tidlig og i tillegg er vi også fulle på «Seriemesteren»-sponsoratet, sier Larsen.

– Hva er det som har bidratt til løftet på salgssiden?

– Det at vi fikk igjen bevegelige bilder var med på å løfte nivåene på plakatene betraktelig. Vi merker det veldig tydelig når vi er ute og prater med kunder og mediebyråer, sier Larsen.

– Tror du på en tilsvarende vekst neste år?

– Dersom vi klarer det, ville vi blitt kjempefornøyde. Men vi får se hva vi klarer å få ut av blant annet all den fotballen vi har neste år, med både norsk fotball og VM i fotball, sier Larsen.

Tror på økning med fotballen
I sommer sikret nemlig TV 2 seg all den norske fotballen for de neste tre (Tippeligaen) og fire årene (cup og landskamper), og salget av sponsorplakatene knyttet til dette skal TV 2 stå for helt på egenhånd. Tidligere har det vært Norges Fotballforbund (NFF) som har solgt disse plakatene.

– Flere kamper vil føre til en betydelig økning, og når det gjelder Tippeligaen er vi midt i denne prosessen. Vi har blant annet kontaktet alle samarbeidspartnerne til NFF, sier Larsen.

– Hvor mye koster et sponsorat på TV 2 nå?

– Vi har mange forskjellige sponsorater med TV 2-været og «Idol» i den ene enden av skalaen i tillegg til de mindre sponsoratene våre, så det er vanskelig å si. Men det jeg kan si er at hadde du ringt meg nå for å få på et sponsorat, så hadde det ikke gått. Det er helt, helt fullt. Det har vært et utrolig bra år, sier Larsen.