Sabre Awards er opprinnelig en amerikansk pris som deles ut hvert år. Sabre står for Superior Achievement in Branding and Reputation, og det er det amerikanske magasinet Holmes Report som står bak.

Denne uken ble det for første gang delt ut europeiske priser med en egen sermoni i Paris. Og de to norske PR-rådgiverne Eirik Øiestad og Rolf Olsen kunne hente hjem prisen European Sabre Awards for Best Nordic Campaign. De to jobbet for det internasjonale PR-byrånettverket Weber Shandwick i London og vant med kunden Siemens.

– Det var 340 representanter fra den europeiske PR-bransjen som deltok på prisutdelingen og alle de store byråene har deltatt, sier Øiestad til Kampanje. I dag jobber Øiestad i Oslo som selvstendig rådgiver i Oslo med kontor hos Gazette, men også ulike oppdrag for Weber Shandwick.

– Prosjektet vi vant på, var den internasjonale presselanseringen av mobiltelefonen Siemens SS65 i september i fjor i København, sier Øiestad.