«Media Business»-konferansen har i alle år belyst de viktigste driverne i medier- og kommunikasjonsindustrien. I år har vi valgt å vie oppmerksomhet til sentrale temaer som preger ikke bare medieindustrien – men hele næringslivet.
Se hele programmet her!
Vi starter dagen med å belyse noen av de mest fundamentale prinsippene i et velfungerende samfunn; toleranse, demokrati og ytringsfrihet. Prinsipper vi er helt avhengige av skal vi klare å bygge opp om vårt demokratiske styresett, men som i stedet utfordres av skyttergravsmentalitet, politisk korrekthet og den raskt fremadvoksende gruppen med nyhetsunnvikere blant særlig unge.
Til å diskutere og kaste lys på disse svært sentrale temaene får vi i år besøk av professor og forfatter av boken «Demokratiets langsomme død», Janne Haaland Matlary. Hun gir oss betraktninger rundt hvordan mediene kan bidra til å styrke demokratiet ved å tilrettelegge for den frie debatten.
Fra Schibsteds innovasjonshub IN/LAB kommer Agnes Stenbom til Media Business for å fortelle oss hvorfor de tror ny teknologi som AI kan hjelpe dem på veien med å skape inkluderende fremtidige nyhetsopplevelser.
Vi får også besøk av Kjersti Løken Stavrum som har ledet Ytringsfrihetskommisjonen, og gleder oss til å høre hennes betraktninger rundt noen av funnene som ble fremlagt for Regjeringen i august.
Men det er ikke demokratiet vårt som utfordres – også medieindustrien står foran tid med enormt stor usikkerhet. I del to av konferansen vil vi derfor gå innom temaene prognoser, strømming og metaverset.
Med pandemien i bakspeilet skal medier og næringslivet møte et marked preget av krig i Europa, en energikrise og en kostnadsutvikling som løper fullstendig løpsk. Det er derfor knyttet stor spenning til PWCs ferske prognoser rundt utviklingen i medier- og kommunikasjonsindustrien de neste fem årene hentet fra rapporten «Global Entertainment and Media Outlook 2022-2026». Og hva betyr dette for betalingsviljen for nyheter, podkaster og strømming?
Mot slutten av dagen tar vi to dypdykk ned i strømmekrigen og fortsetter å kikke inn i det nye metaverset. Her kan vi for første gang få høre netthandelsgiganten Amazon fortelle om sine planer i Norge og Norden, og hvordan Boston Consulting Group og den tidligere gründeren av det norske nettsamfunnet Biip.no Erling Løken Andersen tenker rundt metaversets betydning for den norske medie-, kommunikasjons- og markedsføringsindustrien.
Til slutt får vi et eksklusivt innblikk og en første sniktitt på noen av funnene i Deloittes rapport "Digital Consumer Trends", når partner og bransjeleder for TMT-feltet, Joachim Gullaksen, inntar scenen.
Konferansen retter seg mot medie- og underholdningsindustrien, i tillegg til alle som jobber med kommunikasjon, markedsføring og merkevarebygging. Konferansen åpner seg også opp mot bransjer som jobber med og inn mot medieindustrien, det være seg juss, bank og finans og det offentlige.
Etter det faglige programmet inviterer vi til nettverksbygging og lunsj på Theatercafeen.
Velkommen til en aktuell, inspirerende og lærerik konferanse 2. november fra 9-13 på Hotel Continental!